Acvariul – elementul vedeta al livingului tau

Desigur, cu totii stim si simtim ca: „Nicaieri nu e mai bine ca acasa !”, insa uneori, aceasta expresie poate fi sustinuta prin sentimente de alta natura, asa cum s-a intamplat si in cazul proprietarilor acestei locuinte, care si-au dorit o amenajare capabila de a sustine mottoul : ” Nicaieri nu e ca acasa LA MINE ! „.

Spatiul era definit pentru prima data, deoarece constructia casei fusese terminata recent, imaginea exterioara fiind deja intregita. Interiorul insa, isi modela atunci personalitatea, iar asteptarile atingeau cote superioare.

Amenajarea urma sa raspunda, in principal, la 3 cerinte de baza: spatial se voia a fi unul Confortabil, Modern si Degajat. In functie de aceste inclinatii au fost stabilite materialele, texturile, designul pieselor de mobilier, cromatica si schema de pozitionare in plan. Intre aceste elemante se urmarea realizarea unor legaturi de natura functionala si estetica.

In ciuda faptului ca interiorul se deschidea cu generozitate spre exterior, livingul trebuia sa pastreze aceeasi atitudine sincera, aceeasi transparenta si fata de spatiile invecinate din interior. In spatele peretelui longitudinal, opus celui destinat in principal ferestrelor, se afla bucataria. Cele doua functiuni au vrut a fi inter-relationate intrucat spatiul destinat livingului dispunea de un loc rezervat pentru luat masa. In plus peretele longitudinal avea prevazut un gol realizat inca din perioada de constructie. Acesta a devenit ulterior gazda celui mai important element decorativ prezent in cadrul acestui spatiu: acvariul. Studiile au aratat ca ” dansul ” pestilor, miscarile lor unduitoare si elegante genereaza o stare de relaxare, reduc stresul si combat oboseala psihica. In consecinta, alaturarea celor doi termeni: living si acvariu, a dus la o « simbioza » perfecta, atat pe latura functionala cat si estetica.

Citeste si:  Mami, vreau sa te ajut!

Daca, in cadrul bucatariei, frontul acvariului este finisat la fata peretelui, in camera de zi, el ia amploare, depasind sfera bidimensionalitatii si transformandu-se intr-un volum atent conturat si bine proportionat. El este inclus aici in cadrul unei piese de mobilier, aparent alcatuita din elemente individuale: etajere, rafturi, care insa creaza imaginea unui ansamblu unitar. Pentru a inlesni operatiunile specifice de intretinere si buna functionare, la partea superioara acvariul a fost inchis intr-un dulap fals care ascunde terminatia inestetica si partea superioara, voit lasata neacoperita. Ca urmare a acestor corespondente functionale, imaginea acvariului este aceea a unui element regulat, inchis, aproape perfect prin taieturi si imbinari.

Citeste si:  Decorare birou in stil minimalist

Raporturile ce se stabilesc intre suprafetele de plin si gol, intre sticla transparenta si elementele opace, construiesc un joc de o reala frumusete artistica, o imagine uluitoare care particularizeaza caracterul modern al acestui interior.

Corespondentul acvariului in cadrul spatiului este reprezentat prin masuta joasa cu blat de sticla situata intre cele doua canapele si masa din cadrul diningului, care, in mod similar, prezinta un blat de sticla transparenta.Canapelele din piele crem se oglindesc de-o parte si de alta a masutei aducind in prim plan confortul, un element esential in interiorul acestui spatiu.

Citeste si:  Design pentru... catei

De-a lungul peretelui transversal sunt dispuse alte elemente de mobilier, cu un design modern, aranjate intr-o compozitie ce se sustine functional si estetic. Fronturile dulapurilor, realizate din sticla mata, colorata vin ca raspuns pentru elementul principal sustinut la nivelul peretelui adiacent. Pardoseala aduce caldura in plan vizual, prin nuanta deschisa a lemnului de artar, care ” inunda ” intreaga suprafata inferioara a spatiului, fara a crea insa monotonie. Plantele de apartament aduc la viata orice ambientare, lumineaza spatiul, dindu-i forta de expresie si un plus de culoare.

Schimba fata livingului tau, scapa de monotonia obiectelor in serie, foloseste elemente inovatoare in amenajarile pe care le propui si da personalitate casei tale !


3 Comentarii
  1. N-o sa inteleg in veci asta cu animale de casa – pesti. Ce fel de animal e pestele asta ca nu poti nici sa-l mangai nici sa te joci cu el. Inteleg ca ideea aici este acvariul care e frumos si minunat, dar pestii astia sunt tare scarbosi si cand trebuie sa le schimbi apa si sa-i culegi de prin acvariu … brrr

  2. Sa ai un acvariu in casa este cel mai linistitor lucru din lume. Si pestii nu sunt chiar atat de insipizi cum crezi; dupa ce te obisnuiesti cu ei abia astepti sa ajungi acasa, sa te asezi in fotoliu, sa-i privesti si sa uiti de tot ce te-a enervat peste zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.