fbpx

Povesti cu final nefericit

Cenusareasa a trait pana la adanci batraneti cu Printul ei. Alba Ca Zapada s-a conformat si ea. Frumoasa din Padurea Adormita a fost trezita cu sarutul dragostei si au trait la fel de fericiti. De cate ori se intampla lucruri de genul asta in realitate? Hai sa fim seriosi, toate aceste povesti pe care le stim si pe care le indragim de mici nu sunt chiar variantele originale. Sunt doar povesti pe care Walt Disney le-a rescris cu un final fericit.

Copiii din ziua de azi au ajuns sa creada ca pot deveni, ca prin minune, printi si printese, pot calari unicorni pe pajisti intesate cu animale vorbitoare si flori cantatoare. Nu zic ca este rau pentru copiii nostri sa viseze, dar cred ca ar trebui ca, pe langa variantele lui Disney, sa le spunem si variantele originale ale povestilor.

Citeste si:  Frumusetea cu pliuri, frumusetea cu riduri

Povestile fratilor Grimm, Jakob si Wilhelm, au fost spuse prin toata Europa din momentul in care au fost publicate, in 1812 si 1815. Ei sunt cei care au inventat-o pe Cenusareasa, Alba Ca Zapada, Hansel si Gretel si multe alte personaje.

Povestile au ajuns si in America, unde au fost intampinate de Walt Disney cu un final neasteptat. Povestile lui Jakob si Wilhelm sunt destul de grafice in comparatie cu imaginile lacrimogene si romantice create de Disney. Stiati ca in povestea originala a Cenusaresei, ea a ramas cu printul pentru ca o pasare i-a spus Cenusaresei ca sora vitrega (care-si mutilase picioarele pentru a intra in pantofi) nu era fata potrivita? Si ca in timpul ceremoniei nuptiale porumbeii le-au ciugulit ochii? In varianta lui Disney, au traiti toti fericiti pana la adanci batraneti. Disney a mers si mai departe producand Cenusareasa 2, in care una dintre cele doua surori vitrege isi gaseste si ea dragostea.

Copiii de toate varstele adora povestile lui Disney. De la inceputul timpului, povestile au circulat din generatie in generatie. Fiecare generatie la randul ei a schimbat unele detalii, dar originalul si-a gasit intotdeauna o cale de a iesi la suprafata pentru ca lucrurile nu pot fi vazute tot timpul in roz. Nu sugerez ca n-ar trebui sa aratam copiilor povestile lui Disney, ci doar ca ar trebui sa le aratam si originalul astfel incat el sa nu fie uitat de generatiile viitoare.

Citeste si:  Mardeiasii tin conferinte de presa
5 Comentarii
  1. buna fetelor!traim intr o lume reala ,cine mai crede in povesti de adormit copii,???????nici macar ei!!cu toate ca povestiile sunt frumoase cu final fericit in ziua de astazi ,mai greu de vazut asa ceva ,dar nu pot spune ca nu exista !pot spune ca nu exista ;cenusareasa ,alba ca zapada ,etc ………dar exista femei indeplinite in pe toate planuriile ,in special in dragoste .acest articol ,nu prea este de noi ……..acum suntem fete marii ,femei maritate ,divortate ,casatotorite sau nu ne traim viata reala ,care nu este asa frumoasa ca n povesti .cate femei nu sunt care nu ar vrea o poveste ca n basme ,?dar ……..sa fim sincere una cu alta ,nu crede ti ca traim o poveste mai ceva ca n basmele cu printii si printese ?sa ne uitam in jurul nostru si vom vedea …….doar poate sa fim oarbe sau sa nu vrem sa vedem ceea ce ne este dat !va pupic !!!! si daca exista cineva care inca i si cauta printisorul,,,,nu dispera ,poate nu o sa fie chiar ca n povesti dar i ti spun eu ca este mult mai bine !!!!!!!!!!!traieste prezentul _nu te uita in trecut !

  2. tot ce a spus amalia este o prostie, eu sunt copil si inteleg mai bine ca orice adult chestiile astea , ma bucur ca walt disney a creat lucrurile astea ,finalurile fericite , asta trebuie sa vada un copilviata in roz cu bucurii fara griji si probleme

    \\\\\\\’
    \\\\\\\’

  3. haideti copii nu sunteti de acord cu mine , noi copiii trebuie sa spunem ce vrem pentru copilaria noastra sa nu indrazniti sa comentati suntem copii si stim mai BINE!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.