Despre chiromantie sau arta ghicitului in palma

Desi multi iau in deradere chiromantia , asijderea horoscopului, sunt destui care le considera, pana la urma, o stiinta. Si asta pentru ca ghicitul in palma are regulile sale foarte precise, de care au fost interesati oamenii inca din epoca de piatra. Cuvant provenit din greaca, de la cheir – mana si manteia – prevestire, chiromantia este regasita in picturi in pesteri din Africa, dar si din Franta sau din Spania. Aristotel insusi scria cu interes despre ghicitul in palma inca de acum 2500 de ani.

Dar haideti sa intelegem regulile de baza ale chiromantiei, ca o demonstratie a faptului ca ghicitul in palma nu este tocmai la voia intamplarii. Mai intai de toate, forma mainii, la care ne vom opri astazi, are o deosebita revelanta in aprecierea unui om. Daca forma palmei este alungita, atunci avem de a face cu o persoana visatoare, cu inclinatii artistice, o persoana care isi foloseste in special partea stanga a creierului, care tine de simtire, empatie, sentimente. Daca, din contra, forma este patrata, atunci persoana din fata noastra are picioarele bine infipte in pamant, cum spune o vorba populara.

Citeste si:  Alimente "imbulinate" ipocrit

Totusi, uneori, forma mainii nu este nici perfect patrata, nici perfect alungita. Putem vorbi despre oamenii cu mana conica, adica una inclinata sa fie mai mult alungita, decat patrata. Cei cu mana conica au varfurile rotunjite si degete spre lungi. Ei sunt visatorii absoluti, introvertitii, cei pe care lumea ii sperie si ii fascineaza deopotriva.

Citeste si:  Occupy Wall Street, rascoala omului impotriva lui insusi

Alteori avem de-a face cu mana elementara, adica mana cu o forma patrata, degete scurte si groase, si cu putine linii. In categoria aceasta intra cei fixisti, incapatanati si greoi in exprimare. Sunt adesea obtuzi in gandire si chiar violenti.

Ultima categorie este cea a oamenilor care stiu ce vor de la viata si care fac totul pentru a ajunge acolo, adesea calcand pe cadavre. Cei cu firea practica sunt persoanele care au mana relativ patrata, dar cu degete o nuanta mai lungi si mai definite decat cei cu maini elementare.

Trecand de forma mainii, de care uneori nu ne putem da seama exact, mergem spre degete. Daca degetele sunt lungi, atunci persoana in cauza este una extrem de rabdatoare si de migaloasa in tot ce face. Provocarile, ocupatiile complicate o vor atrage ca un magnet si va reusi sa faca totul perfect.

Citeste si:  Transplantul de organe si amintirile celulare

Daca, din contra, degetele sunt foarte scurte, atunci omul din fata noastra este unul impulsiv, cu o rabdare diminuata si, in general, unul care nu are calitatea de a fi o persoana multitasking.

Degetele mijlocii apartin oamenilor complicati, care sar dintr-o stare intr-alta, cat ai spune peste. Acum chibzuiti si rabdatori, acum impulsivi si stranii. Sunt, de asemenea, oameni cu o intuitie foarte dezvoltata, care pot descoperi orice mister, atata timp cat sunt interesati de el.

Un comentariu
  1. Ciudat subiect dezbătut la modul curios. Fiindcă biserica – pe care o favorizezi făţiş, e incompatibilă cu practicile divinatorii şi vrăjitoria. (Chiar dacă unii membri ai clerului oficial fix asta fac, încălcând propriile reguli)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.