fbpx

Cum se citeste Flu…

Incep prin a va multumi pentru feed-back-ul pozitiv neasteptat de rapid pe care ni l-ati oferit scriind comentarii la aproape fiecare articol publicat in Enjoystyle.ro. V-am urmarit cu mare atentie reactiile, replicile si topicurile postate pe Forum.

Pentru ca lucrurile stau putin altfel pe Internet decat in presa scrisa as vrea sa vorbim putin despre diferenta dintre o revista in mediul on-line si una conventionala. Este aproape de aceeasi natura cu diferenta dintre o piesa de teatru si un film.

In piesa de teatru actorii sunt conectati in permanenta la reactiile spectatorilor, simt sala, aplauzele, dezamagirea sau incurajarea din partea publicului. Pot face mici schimbari sau improvizatii pe parcursul piesei ori in reprezentatia imediat urmatoare. In teatru publicul are un rol activ, creeaza piesa impreuna cu actorii, cu regizorul, publicul o face sa fie pe placul lui. In film ceea ce s-a intamplat ramane pe pelicula, de neclintit, feed-back-ul inregistrindu-se mult prea tarziu pentru a se mai putea face ceva. Spectatorii sunt simpli privitori si doar succesul sau esecul de box office fac dovada calitatii indoielnice sau nu a filmului.

Citeste si:  Oglinda, oglinjoara, cine are drama cea mai mare din tara?

La fel ca in teatru se intampla atunci cand o revista se lanseaza in mediul online. Ea se construieste si se dezvolta odata cu cititorii, simtindu-le in permanenta pulsul, asteptarile, dorintele, incurajarile. In online cititorul poate cere ceea ce doreste si ceea ce doreste i se poate oferi.

Dupa cum v-am anuntat in articolul precedent, Enjoystyle.ro nu este un web-site de stiri. Va vom povesti despre evenimentele interesante la care luam parte dar nu ne vom opri aici. Enjoystyle.ro este o platforma de discutii – acesta este modul in care a fost conceput. Nu credem in articole care pot aborda o tema in sensul imperativ:”Asa trebuie sa faci!”. Un articol ofera doar o situatie si o alternativa de la care sa plece discutiile noastre.

Citeste si:  Nasterea acasa – procedura medievala sau normalitate?

A nu se trage concluzia din cele ce urmeaza – nu ca ar fi totusi foarte departe de adevar – ca toti cei din redactie suntem niste certareti. Ne plac insa discutiile in contradictoriu, nu ne deranjeaza sa ne conteste cineva ideile si consideram astfel de demersuri constructive si eliberatoare de nervi si de frustrari…iar cei care stiu sa ofere dar si sa primeasca un contra-argument sunt…de-ai nostri.

Citeste si:  Terorismul sarbatorilor de iarna

Flu nu se citeste dupa care se intoarce pagina; Flu se citeste dupa care i se raspunde, dupa care i se raspunde celui care a raspuns, dupa care i se raspunde celui care i-a raspuns celui care a raspuns, dupa care…

Asa se citeste FLU!

4 Comentarii
  1. Singurul lucru care ma nemultumeste, intr-un fel, in legatura cu revistele online, este protectia pe care anonimatul o acorda celor care au diferite reactii la cele citite. Mi se pare putina lasitate si putina ipocrizie in a te ascunde in spatele unui nick (de care ma fac si eu vinovata).
    Un alt lucru este slaba calitate a majoritatii materialelor publicate in revistele online. Nu inlcud aici si enjoystyle.ro, sper sa se dovedeasca a fi o exceptie fericita.
    Marturisesc ca nu sunt o prezenta frecventa a revistelor online, mai ales a celor dedicate femeilor. De altfel, nici a presei scrise care se adreseaza acestui segment.

  2. Sunt de acord cu usoara ipocrizie a anonimatului dar nu poti sa negi Lucia libertatea pe care ti-o ofera acest aninomat. In viata de toate zilele suntem persoane serioase, responsabile, ancorate in statuturi sociale care uneori nu prea ne dau voie sa spunem tot ceea ce ne trece prin cap, oricat de mult ne-am lauda noi ca suntem directe si ca rostim exact ceea ce gandim. Anonimatul din online, care iti permite sa spui EXACT ceea ce gandesti, poate fi uneori o relaxare.

  3. ce sa mai siena, suntem niste lase, chit ca ne autodenumim prudente. adevarul este ca gandim in etichete chiar daca nu ne place sa fim etichetate dupa doua cuvinte. fiecare are dreptul la propria parere, insa este greu sa gasesti in tine curajul de a o spune si sustine pana la capat. nu mai exista eroi, nu mai exista printese. totul este mult mai complicat, chit ca dorintele noastre se indreapta catre o lume de poveste in care nu exista rau sau urat. sincer, am ajuns sa iubesc foarte mult conceptul de \”coincidentia opositorum\” si anume: fara opusul direct, antiteza, nu exista obiect, concept, sau stare a lucrurilor.cu alte cuvinte, farmecul libertatii sta si in felul in care simtitm limitele intrinseci sau extrinseci si modul cum invatam sa ne eliberam de constrangeri.mereu suntem nemultumite de noi insine sau de ceilalti. Insa incepem incet incet sa invatam ca defectele noastre ne ajuta sa pretuim calitatile noastre,si sa vedem potentialul in noi, la fel se aplica procedeul si pentru cei din jur. LIBERTATEA SI MATURITATEA O CASTIGA FIECARE CU FORTE PROPRII.

  4. andra as spune cate-ai cam pierdut in conceptul de libertate. siena vorbea despre o libertate relativa care pentru o scurta perioada de timp iti poate oferi senzatia de libertate absoluta. Asta e, ne multumim fiecare cu libertatea pe care reusim sa ne-o alocam:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.