Copilaroasa vs. Serioasa

Cand monotonia apare in viata noastra, copilul din noi se razvrateste si face in asa fel ca totul sa prinda culoare. Apar acele momente numite “nebunii” care fac sa apara pe chipul oricarei personae un zambet strengaresc. Din cauza faptului ca majoritatea oamenilor au avut acea copilarie fericita, din cand in cand apare dorinta de a retrai momentele fericite, de a scapa de griji si de responsabilitati macar pentru un minut. Cursul vietii ne indeparteaza din pacate de micile escapade din seriozitatea maturitatii si cu toate acestea in noi va salaslui intotdeauna acel copil inocent. Depinde doar de noi libertatea care o dam acestui copil si limitele de joaca oferite acestuia.

Citeste si:  Medicina alternativa - ajutor sau inselatorie?

Cu trecerea timpului, in viata, apar probleme, mai mari, mai mici, mai usor sau mai greu de rezolvat. Aceste probleme nu au cum sa dispara dintr-o gluma sau in joaca si astfel trebuie sa cugetam asupra lor, sa cautam solutii si sa le eliminam. Inamicul principal al problemelor este seriozitatea cu care sunt tratate iar aceasta seriozitate este la randul ei inamicul copilariei.

Pentru a avea armonie in viata trebuie sa avem atat seriozitate cat si copilarie in comportamentul nostru si sa cautam momentul potrivit pentru dezlantuirea fiecareia. Trebuie sa ne adaptam mediului de viata ales pentru a evidentia mai mult sau mai putin fiecare trasatura in parte totodata fara a crea disconfort persoanelor din jur. Multi mi-au spus ca sunt copilaroasa insa au fost persoane care m-au considerat mult prea serioasa. Nimeni nu este vinovat de aceste critici deoarece ele apar in urma unor idei personale ce nu pot fi combatute, in urma situatiilor in care ai fost observat sau in cazul in care persoana observatoare detine un contrast al trasaturilor tale.

Citeste si:  Cica suntem prosti. Voi ce ziceti?

Corect ar fi ca toata lumea sa isi aleaga comportamentul fara a avea vreo influenta asupra persoanelor aflate imprejurul vietii ei. Sa fim liberi sa alegem cum sa fim atunci cand ne dorim fara a fi judecati pentru felul in care ne comportam in diferite situatii si fara sa ne influenteze in vreun fel judecata asupra problemelor.

Nimic nu este mai frumos decat, indiferent de varsta, sa poti fi un copil serios.

4 Comentarii
  1. viata e destul de dificila in ultima vreme. probleme avem cu totii, dar fiind seriosi nu ajuta la nimic. poate doar le amplifica. eu una sunt de parere ca avem nevoie de mici copilarii ca sa ne ajute sa trecem peste impasuri si sa ne ajute sa vedem viata macar intr-o tenta de roz…inca imi place sa fiu tratata ca un copil si ca asta sa se intample trebuie sa ma rasfat olecuta, dar imi place…si stiu cand e vorba de ceva serios sa incetez si sa tratez problema ca tare…

  2. Intotdeauna am fost o firme copilaroasa, parca refuz varsta de 32 de ani pe care o am. Cateodata conteaza mai putin problemele vietii daca le condimentezi cu o atitudine mai copilaroasa…sunt multe momente in care nu ma pot abtine sa nu fiu asa, dar totodata sunt si momente in care nu pot sa fiu asa…sotul meu spune ca refuz sa ma maturizez…nu stiu daca este chiar asa, dar stiu cu siguranta ca un zambet schimba intotdeauna atmosfera din jur.

  3. Sunt o fire prea copil,desi am 18 ani.mama la varsta mea s-a maritat dar eu inca mai visez la feti frumosi si alba ca zapada.ce sa fac sa nu mai fiu asa?un sfat va rog frumos

  4. eu am 19 ani si sunt copilaroasa de cand ma stiu…este un mod de viata iar daca tu Georgiana te simti bine asa nu vad nici un rost sa te schimbi. Cine te place te place asa cum esti si poate ca si in cazul meu aceasta copilarie din tine sa te faca speciala pentru persoana de langa tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.