Cele mai neinspirate mesaje de despartire

Exista oare o formula magica prin care te poti desparti de cineva fara sa-l ranesti, fara sa-l faci sa sufere si fara sa ai regrete?
Nu! Si daca ar exista, cu siguranta nu ne-ar face sa ne simtim mai bine. In fond, o despartire tot o despartire este si oricat am incerca sa o mascam, sa o cosmetizam…tot lasa urme adanci in sufletul cuiva.

Uneori este destul de greu sa alegem cuvintele potrivite pentru a exprima ceea ce vrem sa spunem, fara a-i rani pe cei din jur.
Ce facem in situatia asta? Formulam un mesaj de despartire caruia ii dam send cu mana tremurand pe mouse sau pe telefon si ne ascundem in spatele indiferentei dupa, crezand ca asa e cel mai bine?
Sunt convinsa ca toti am facut asta la un moment dat cu cel putin o persoana la care nu am tinut cu adevarat si care nu a reusit sa ne atinga sufletul, insa e bine daca suntem constienti ca nu a fost fair-play si incercam sa evitam astfel de situatii pe viitor.

Citeste si:  Mamicute si bebelusi, feministe si patrioti. Banii sau viata

Cel mai stupid mesaj de despartire este acela in care nepotrivirea de caracter este folosita ca si scuza pentru nereusita relatiei.
Cum sa dai un astfel de mesaj persoanei care se presupune ca ai iubit-o pana la un moment dat, spunand ca ai realizat ca nu sunteti pe aceeasi lungime de unda..eventual si dupa vreo 2-3 ani de relatie?

Citeste si:  Intelectualii lui Dumnezeu

Un alt mesaj de despartire la fel de penibil pare si urmatorul : „Nu sunt prea bun/buna pentru tine!”.
„Serios? Si pentru asta te desparti de mine? Credeam ca eu sunt cel/cea care ar trebui sa decida cine este bun si cine nu pentru mine?”
„Stiu ca este greu, insa asa este cel mai bine” ar fi o replica a mesajului de mai sus, la fel de indiferenta si neinspirata.
„Eu sunt de vina deoarece relatia nu mai merge..” suna mai „bine”?

Citeste si:  Abstinenta nu mai primeste bani

Gandidu-ma totusi la despartirile anterioare, sunt din ce in ce mai convinsa ca oricum am incerca sa formulam un mesaj de despartire, despartirea in sine are propriul ei mesaj: doare!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.