Blondele „prostesc” barbatii

Citeam de curand despre un studiu care sustine ca blondele chiar ii fac pe barbati sa-si piarda capul. Se pare ca barbatii care fusesera expusi unor fotografii cu femei blonde au avut rezultate mai slabe la testele de cultura generala pentru ca au crezut ca au de-a face cu persoane mai putin inteligente. Problema insa, nu se rezuma la culoarea parului. Barbatii copiau in mod subconstient stereotipul blondei stupide. Cercetarea demonstreaza ca oamenii care se confrunta cu stereotipuri in general tind sa se comporte in aceleasi limite, iar in acest caz blondele au potentialul de a-i face pe oameni sa se comporte stupid.

Citeste si:  De ce m-as casatori cu un robot

Desi originea stereotipului de blonda proasta este incerta, este posibil ca prima purtatoare a titlului sa fi fost o prostituata pariziana pe nume Rosalie Duthe in secolul 18. Ea a devenit subiectul unui piese de teatru ce se zice ca a tinut Parisul razand cateva saptamani bune.

Fie ca e natural sau artificial, parul blond a mers intotdeuna mana in mana cu frumusetea si sex appealul. O alta cercetare sustine ca oamenii pesterilor preferau femeile cu parul blond pentru ca acesta indica un nivel inalt de estrogen si un semn al fertilitatii.

Citeste si:  Un reper in timp: The Young and the Restless

N-am reusit sa gasesc online nici o fotografie dintre cele care le-au fost aratate barbatilor in timpul studiului, dar as fi fost tare curioasa sa aflu cum aratau femeile. Daca ar fi fost in bikini, atunci nu mi se pare surprinzator ca oamenii se gandesc imediat la un stereotip, dar mi-e greu sa cred ca ar fi raspuns la fel unei imagini cu o avocata blonda la costum – cineva care arata profesionist si nu era aproape dezbracata. Nu incerc sa neg stereotipul blondei proaste, dar cred ca implica mult mai mult decat culoarea parului.

Citeste si:  Fiii nostri preaiubiti

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.