Mama ta ca sperietoare

Un lucru stiut, discutat, chiar de notorietate publica s-ar putea zice este acela ca nimic nu-l inspaimanta mai mult pe un barbat decat sarmana mama-soacra. Aerul ei de femeie trecuta prin viata, eterna nemultumire legata de cum te porti cu odorul ei, impresia ca stie tot si ca te-ar putea manca de viu in orice moment sunt doar cateva dintre calitatile deosebite pe care le poseda orice soacra care se respecta.

Evident, nimeni nu foloseste mai bine aceste calitati ale mamei-soacre decat propria partenera de viata. Daca din partea ta toate certurile sunt private, toate problemele vietii impreuna raman intre tine si ea (si maxim vreo zece prieteni la bere), se pare ca femeia obisnuita incepe sa se simta din ce in ce mai legata de propria mama pe masura ce evolueaza intr-o relatie.

Citeste si:  Cati ani ai?

De parca prietenele de la coafor si cosmetica nu ar fi deajuns, femeile incep sa simta o nevoie cronica de a-i explica mamei fiecare detaliu al vietii intime ca doar… deh, ea stie mai bine.

Nu numai ca ii explica si analizeaza impreuna fiecare lucru pe care-l faci si fiecare gest si actiune intreprinse de tine, dar mai si gaseste foarte potrivit sa ii accepte sfaturile pline de bunatate si indulgenta de genul : „Daca ajunge acasa tarziu nu-i mai face nimic de mancare, sa vezi cum o sa-si schimbe atitudinea”. Ca niste veritabile dresoare de lei care dau sfaturi unei ucenice care inca sa mai chinuie cu catelusi, soacrele astea gasesc intotdeauna pertinent sa-si exprime parerea in ceea ce priveste rezolvarea problemelor vietii tale de cuplu.

Citeste si:  Zeitele ghiseelor

Partea prosta este ca femeile isi dau seama repede de sentimentul de frica resimtit de orice barbat normal fata de soacra (componenta a instinctului de auto-conservare transmis pe cale genetica din vremurile in care soacrele erau late in spete si erau inarmate cu bate) si incep sa-l folosesca pentru atingerea propriilor scopuri.

Citeste si:  Pisi primeste o veste buna

Nicio disputa nu se mai finalizeaza fara un telefon la mama si nicio cerere a ei nu se mai rezolva fara clasicul : „altfel o sun pe mama”.

Cred totusi ca este timpul ca noi barbatii, dupa atatia ani de asuprire si santaj, sa ne rasculam impotriva tiranului, sa punem piciorul in prag si sa spunem: „Mama soacra, NU vii cu noi in concediu la mare!!!”


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.