Femeile si furtunile tropicale…

O vorba romaneasca din batrani spune ca femeile sunt ca furtunile tropicale, cand vin sunt umede si fierbinti si cand pleaca iti iau casa. Ei bine, vorba nu este chiar asa din batrini iar romaneasca nu este in niciun caz (nu prea sunt furtuni tropicale pe la noi) dar in mod sigur este aplicabila femeilor de pretutindeni deci si alor noastre.

Intelepciunea profunda a acestui proverb este data de faptul ca sesizeaza in mod sublim reducerea barbatului, in viziunea feminina, la un ansamblu de bunuri si valori mobiliare sau imobiliare sau la un soi de prima de asigurare ambulanta.

Dragostea in perspectiva feminina este data de un ansamblu de factori care nu prea are nicio legatura cu acceptiunea masculina a acestui sentiment. Daca unui barbat i s-ar putea aprinde calcaiele dupa o femeie care nu prea are nimic pe aceasta lume in urma observarii la aceasta a unor calitati speciale sau a unei compatibilitati deosebite, femeile reusesc sa-si orienteze sentimentele pe o directie care sa le asigure in primul rand confortul unei existente lipsite de griji si probleme lumesti.

Citeste si:  DA, grasimea este vizibila. Chiar si pentru noi

Faptul ca un barbat este prost, chel, urat, batran, invalid, paralizat, are Parkinson sau este impotent de 30 de ani nu reprezinta decit mici defecte pe care o femeie chiar se mandreste ca le poate depasi si chiar isi poate aduce lauri pentru lipsa de superficialitate; iar daca ea este, cum se intampla de regula, unicul beneficiar al testamentului lui, aceasta nu este decat o coincidenta care da o nota si mai mare de profunzime relatiei lor.

Totusi, nu este strict necesar ca o femeie sa astepte sa-ti dai obstescul sfarsit pentru a te curata in stilul taifunurilor de la tropice. Daca finalitatea este cam aceeasi cu cea a furtunilor mai sus enuntate si anume ca ramai doar cu hainele de pe tine, diferenta este data de modul de actiune un pic mai elaborat si cu o durata ceva mai mare. Dupa ce reuseste de se mute la tine, planul diabolic al unei femei continua de regula cu pasul urmator – acela de a te face sa-ti oficializezi relatia cu ea. Din acel moment poti fi sigur ca barbat ca toate lucrurile pentru care ai muncit se vor duce pe Apa Sambetei. Daca noua sotie mai are si inspiratia de a-ti face si un copil deja este evident ca viata ta a intrat pe o panta descendenta si ca exista slabe sanse de redresare. Orice cearta domestica va fi insotita de santajul moral, uneori fatis si alteori subinteles ca in caz de despartire vei plati toata viata pensii alimentare si bunurile iti vor fi partajate intr-un mod cel putin dubios, adica nu vei ramane cu mai nimic.

Citeste si:  La agatat pe FB: cum sa fii mai inteligenta decat o tufa!

Acest articol nu isi propune sa evidentieze faptul ca femeile sunt materialiste, acest lucru fiind deja atat de evident incat nici macar femeile nu se mai obosesc sa il conteste ci incearca doar ca, in caz ca din greseala vreun barbat citeste randurile revistei noastre, sa il puna in garda si sa il ajute sa se bucure de minunatele beneficii ale unei vieti de barbat necasatorit, vesnic tanar si ferice.

Citeste si:  Ce vor femeile cand nu le vede nimeni

6 Comentarii
  1. eu zic ca barbatii sunt mai materialisti decat femeile – si nu o zic la ambitie, dar cunosc mai multi barbati care s-au insurat cu anumite femei pt. ca taticu-socru era mare smecher iar fata avea zestre decat femei care s-au casatorit pt. banutii sotului

  2. se numeste stabilitate financiara ce ne dorim si noi si barbatii, si sincer nu este de condamnat. este doar o incercare de a controla ce ti se intampla, mai ales din punctul asta de vedere, banul se presunpune a fi mai putin fragil si imprevizibil ca dragostea, dar ma indoiesc …

  3. se numeste santaj emotional pentru ca apeleaza la sentimentull de vinovatie draga valentin! nu inteleg ce vrei sa spui prin santaj moral ??

  4. OK, sunt dispusa sa accept ca femeile sunt mai materialiste decat barbatii, oricum e mult mai bine decat faptul sa te casatoresti cu cineva condus doar de hormoni, pentru ca peroana arata trasnet sau e buna la pat, asa cum fac cei mai multi barbati. Circula o vorba, nu stiu cine a spus-o, o femeie desteapta in orice caz: \”SE POATE CA BARBATII SA FIE MAI DESTEPTI DECAT FEMEILE, DESI NICIODATA N-AM AUZIT CA O FEMEIE SA SE FII CASATORIT CU UN BARBAT DOAR PENTRU CA ARE PICIOARE FRUMOASE.\” 😀

  5. accept. femeile sunt poate mai materialiste insa nu isi pune nimeni intrebarea, voi fratilor barbati, din ce ati iesit, nu dintr-o femeie???? si exista n cazuri in care barbati mai tineri sunt cu babe in adevaratul sens al cuvantului…….pt ce , pt ca sunt frumoase???? da sunt frumoase, au o avere frumoasa, au un card frumos. si in plus mai e o vorba tot romaneasca \”in spatele unui barbat puternic se ascunde o femeie PUTERNICA\”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.