Femeile si…alte mici creaturi

Desi femeile sunt, prin natura lor, fiinte care sfideaza de multe ori conceptia de ratiune, dintre toate elemetele irationale care le caracterizeaza nimic nu pare sa ne amuze mai tare decat frica patologica pe care o au fata de cele mai mici si mai inofensive insecte care, din nefericire pentru ele si spre marea noastra voie-buna, au tendinta de a se aciua pe langa casele noastre.

Sa luam de exemplu reactia femeii normale (homo nesapiens communis) la vederea celui mai intalnit reprezentant al coleopterelor, gandacul de bucatarie (Periplaneta orientalis). In loc de simbioza, de un trai decent in comun, de invataturi budiste prin care omul trebuie sa traiasca in comuniune cu natura, majoritatea femeilor recurg la disperare si apoi la o agresivitate iesita din comun indreptata impotriva acestor fabuloase fiinte care, probabil, desi ostracizate in asemenea fel, vor dainui multe milenii dupa ce rasa umana deja se va fi stins. Gandacul, desi venit cu intentii pasnice, se va trezi strivit fara mila de un toc de pantof chiar pe fata cea noua de masa si va fi inmormantat fara glorie, cu fata cu tot, in cea mai apropiata ghena.

Citeste si:  Chestii cu butoane - mistere de nepatruns

Ce provoaca aceste atacuri de panica? Intr-adevar gandacii nu prea ne sunt pe plac nici noua, barbatilor, dar in ceea ce le priveste pe femei se poate observa o ura adanc inradacinata impotriva bietelor fiinte. Sa fie oare din vremurile de mult apuse cand femeile inca faceau ceea ce stiu cel mai bine (gateau) iar gandacii le stricau toata ziua cazind in ciorba si incercind sa guste din piure-ul de cartofi? Sa fie oare acest un motiv pentru care sa urasti niste biete fiinte inocente?

Citeste si:  Misoginul le vorbeste cititoarelor. Liniste, va rog!

Majoritatea femeilor afirma ca cica n-ar fi vorba de ura ci mai mult de un soi de frica. Asta la face sa se suie pe scaune inalte, sa tipe si sa isi traga fusta cat mai sus pentru ca nu cumva sa intre in contact cu nenorocitul gandac. Sincer, motive pentru a te teme de o creatura de cateva grame, invelita, ce-i drept, intr-o platosa chitinoasa, dar care nu are o infatisare mai razboinica decat o femeie cu tocuri cui, nu prea ar fi. Sa le sperie oare pe femei faptul ca un gandac poate trai zile la randul dupa ce si-a pierdut capul iar cand, in cele din urma, moare – decedeaza din cauza foamei? Sau o fi deoarece stratul lor chitinos ii protejeaza de radiatii si vor fi printre supravietuitorii unui holocaust nuclear?

Citeste si:  Hi, hi, hi de Dorobanti

Totusi spaima asta de gandaci mie mi se pare a fi mai mult un soi de ciuda, o reactie concurentiala a femeii contra unei specii pline de calitati pe care femeia nu le are si probabil si le-ar dori. Sunteti atat de suparate ca gandacii vor supravietui mai mult decat femeile? V-ati dori un strat chitinos? De aceea apelati la cosmetice? Nu suportati fiintele care pot trai fara cap? Nu va faceti griji, exista femei care traiesc astfel o viata intreaga! Si totusi, ce aveti cu saracii gandaci?


3 Comentarii
  1. :))))))))))))=)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))..esti tare mai… mie nu mi ar fi trecut prin cap sa \’\’urasc\’\’ bietele fiinte pt atatea motive:))) nush d unde le ai scos..probabil k tu l urasti mai mult decat noi si din motivele pe kre tocmai le ai enumerat pt k altfel eu nu vad cum ti ar fi putut trece prin creier asemnea aberatii:))) sa ti spun eu cum sta treaba:femeile nici nu urasc nici nu le e frica d niste bieti gandaci sau alte insecte …singurul motiv pt kre femeile nu suporta gandacii si insectele este acela k le este scarba de acele chestii mici cu multe picioare aripi si tot felul d accesorii:))) dak s ar pune o bazdaganie din aia scarboasa p voi barbatii v ar placea asa d mult k a ti lasa o sa misune p unde are ea cxhef si nu v ar trece prin cap nici o secunda sa o exterminati pt a nu va mai deranja…dak zici k ar trebui sa traim in armonie cu natura nu crezi k ar trebui sa traim in armonie si om cu om?… totusi e amuzant c ai scris tu acolo…

  2. Se zice ca animalul de casa preferat al barbatului e gandacul.De cele mai multe ori cand intalnesti un barbat care locuieste singur si mergi la el acasa misuna gandacii.Sau e cumva vreo metoda de a speria femeile?Gandacul-prietenul barbatului…
    pentru ca va place mizeria-asta aveti in comun.Decat sa faceti casa cu o femeie mai bine cu un gandac-sa fiti siguri ca ramane cineva dupa voi ca noi femeile nu supravietuim atata,nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.