Eternul femifake

Hai sa nu intram in profunzimi. Hai sa nu ne gandim la cum un barbat poate fi pentru un timp o manta de vreme rea pentru apararea umerilor fragili ai unei femei. Asta pana vine primavara. Falsul nu se limiteaza la sentimente sau la zambete/ lacrimi. Falsul este uneori stralucitor-glamoros si are delicatetea unor degete varate in ochi.

Colegele noastre de viata sunt fiintele care pot acumula in universul stramt care le inconjoara cel mai mare numar de falsuri. Lucrurile contrafacute se aglomereaza pe trupusoarele lor unduitoare in cantitati mai mari decat intr-o afacere de contrabanda. Traiasca muncitorii -copii din Taiwan sau Coreea! Fetele noastre sunt cele care le aduc laptele si cornul zilnic.

Am sa incerc sa va creionez un fel de portret al contemporanei ideale. Ele vor genti Prada. Ele nu-si pot procura genti Prada si dau o fuga in Milano-ul autohton, respectiv in Piata Bucur Obor. Din acest punct de vedere, nu stiu daca ar trebui sa constituie un motiv de bucurie faptul ca respectiva piata se va transforma in mall. Gentile respective servesc la pastrarea merdenelelor calde in drum spre serviciu.

Citeste si:  Zi pe limba ta, fata!

Ele vor ochelari de soare Dior sau Chanel si atunci umbla prin Romana. Apar a doua zi cu niste sigle care le atarna pe partile laterale ale chipului, imitand grosolan niste peceti medievale sau niste ciocane de batut carnea pentru snitele.

Tot in numita piata, ajung si cand vor un parfum adevarat, frantuzesc. Intre ele, se asigura ca miros la fel ca alea originale si ca ne vor face pe noi, imbecilii care le ies in cale, sa intoarcem capul chiar daca ne aflam in autobuzul alaturat. Ei bine, efluviile astea ne fac sa amanam sezonul de imperechere.

Citeste si:  Femeile taximetrist

Metroul este locul unde vor sa fie intelectuale. Aici, activitatile de ordin cerebral ating cote maxime cand vreo domnisoara iti vantura pe la nas Libertatea sau Cancan. Aceste tabloide sunt sursa lor de inspiratie pentru falsurile de a doua zi.

Desigur, ar mai fi si altele. Gene false, lentile de contact cu efect naucitor. Partea feminina a natiei noastre a capatat dintr-o data niste caractere ariene de necontestat. Sunt mai blonde decat suedezele si au ochii cei mai albastri, coborati direct din serialele SF, semanand izbitor cu niste lasere. Numai bronzul lucitor, de parca ar fi consumat trei pachete din inocenta Delma, le mai da de gol. (Si, nu, nu va mai ganditi la „Ultimul tango la Paris”).

Sau ce ziceti de unghiile false? Oare nu sunt de ajuns armele cu care s-au nascut? Femeia moderna simte nevoia unei upgradari continue. In viitor, cand ne vom baga in pat, vom avea un sentiment cel putin bizar. Sa fi nimerit oare in vagauna preistoriei, in care nu aparuse inca unghiera, sau, din contra, intr-un laborator in care tocmai s-a fabricat prima femeie-robot, complet metalica (nu, nu numai inima e de fier), care utilizeaza un polizor pe post de pila? Uf, si acum, cand abia am reusit sa atipesc cu inima stransa de spaima, ma impunge ceva in coaste. Uitasem, e noua pereche de sani, cumparata luna trecuta si insurubata acum o saptamana si care a facut-o sa ranjeasca pret de un stat cu prosopul in cap deasupra unui recipient care bolborosea alarmant.

Citeste si:  Lucruri care nu ne plac la voi

In spatele tuturor acestora, a diorilor si a coco(te)-urilor, se afla insa o oaza de adevar. Ea consta in chilotii impodobiti cu cristale Swarovski veritabile. Blink-blink! De ce? Pentru ca merita, bai!


5 Comentarii
  1. Hmm… Cam exagerat articolul, dar tinand cont ca suntem la \”misogini\”, e de asteptat… Intr-adevar, exista femei care, pentru a fi cat mai \”la moda\”, cad in vulgaritate. Dar sa nu generalizam… 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.