De ce femeile se duc la toaleta in grup?

Continuu sa ma mir de anumite obiceiuri, cutume specifice femeilor. De pilda, de ce se duc femeile in grup la toaleta? Suntem la o masa intr-un pub, distributia pe sexe fiind relativ echilibrata. Barbatii nu fac un eveniment din faptul ca li s-a umplut vezica. Nici nu stii cand s-au ridicat si au venit inapoi. Femeile, in schimb, creeaza un intreg ceremonial. O vezi pe cate una cum incepe sa se foiasca si, in functie de relatiile cu cei din grup, sunt posibile mai multe abordari ale problemei.

Daca e oarecum noua in turma, nu va indrazni sa intrebe direct. Fie va astepta momentul cand se va ridica o alta si o va intreba cu voce aproape tematoare „Mergi la toaleta?”, fie isi va lua curajul in dinti si va chestiona cu glasul pierit, fiind ea cea care initiaza invitatia: „Merge cineva la toaleta?”.

Daca, din contra, este bine integrata, atunci nu va avea nicio jena in a pretinde companie. Va spune lejer „Hai una cu mine la toaleta”, ca si cum i s-ar cuveni. Ce se-ntampla la toaleta? Presupun ca exista electricitate, iar lupii au fost starpiti de mult din zona. Sa fie niste spaime atavice mostenite de la mamele si bunicile care mergeau la haznaua din fundul curtii, plasata strategic dupa razoarele de varza si patlagele?

Citeste si:  Valentinul e ca lozul in plic

Ce se intampla in spatele desenului cu faptura in rochie? De ce trebuie sa fie insotite? E vorba de teama sau de calcul? Au nevoie de ajutor? Iata intrebari fara raspuns. In lipsa unui raspuns clar si lipsit de echivoc, pot fantasma, e loc de speculatii.

In filme, fetele se scuza sa-si pudreze nasul. Nu stiu ce s-a intamplat in ultimele decenii, ori a ajuns pudra mai de calitate si nu mai pica, ori nu se mai foloseste (ma indoiesc, totusi), c ert e ca nimeni in zilele noastre nu-si repudreaza nasul. Asadar nu cred ca e plauzibila varianta in care o Zambilica o intreaba pe Maricica daca a reusit sa-si valorifice bine organul nazal si daca l-a acoperit optim cu pudra.

Citeste si:  Calul troian inhamat cu funde

Altceva trebuie sa fie.

Drumul spre toaleta este perceput ca unul initiatic desi nu e deloc initial (presupun ca si femeile urineaza zilnic). Femeile pleaca in explorare, terenul e necunoscut, pentru a asigura supravietuirea speciei e nevoie de o bogata reprezentare numerica. Asa se-ntampla evolutia. Din cinci, trei reusesc sa treaca dincolo. Din trei, macar una ajunge. Chestiunea este cu atat mai necesara cu cat s-a instaurat o oarecare stare de ebrietate. Uimitor totusi cum instinctul de supravietuire nu adoarme niciodata in cazul femeilor.

De fapt, daca stau sa ma gandesc, si daca se duc dupa paine si tigari, nu vor iesi din casa fara prelungi rugaminti de a fi insotite (jungla urbana e periculoasa, cine stie ce jivine le pandesc pana la colt). Dupa aceea, vor spune mantre, vor rosti incantatii si isi vor lua ramas-bun de la mame si cei 2321 prieteni de pe FB. Ca tot veni vorba. S-au facut sondaje si se pare ca femeile folosesc cel mai des functia de localizare. Astfel, daca sunteti atenti, veti observa ca cele mai multe statusuri de tipul „sunt la mega image”-trimis de pe Stefan cel Mare, „am uitat sa iau paine, ma intorc” – trimis de la Obor , „sunt dupa cornuri” – trimis de la Baba Novac apartin femeilor.

Citeste si:  Vorbitul despre sentimente. Noi si ele

In curand, astept statusuri de tipul „sunt la chiuveta” – trimis din baie.

Cel mai probabil, numarul de ratacite in propriul cartier era mult mai mare inainte de minunatele device-uri moderne. Politia locala se confrunta adesea cu disparitii misterioase, care aveau loc in perimetrul covrigarie-spalatoria auto, mai ales in perioadele cand se gaseau multi inconstienti, fiinte rapace si egoiste, care sa-si duca masinile la spalat.


4 Comentarii
 1. Ar mai fi doua ipoteze. Prima, ca vor sa-si compare forta jetului de urina dupa zgomotul produs. Si a doua (mai plauzibila), ca daca ar merge una singura, nu ar mai avea cu cine sa-i barfeasca pe cei ramasi la masa.

 2. La propriu vorbind, la modul serios, cred ca e vorba de \’jena\”(cu ghilimelele de rigoare) de a strabate singure, sub mai multe priviri, traseul masa-toaleta si invers. Despre asta e vorba.

 3. ha, ha, ha!
  Scrisesem si eu ceva pe site-ul asta, insa n-am regasit ulterior postarea…
  Ha, ha, ha…nu ma pot opri din ras … si nu e prima oara cand e intampla…
  Hm…o fi de bine sau de rau? Ca – in cazul meu – nu e niciodata sigur, totul e \”la limita\”…

  A fost dragut articolul tau si de data aceasta…dar nu reiau ce am scris in postarea care nu a aparut, sorry…

 4. @ Elena, iti spun eu adevarul, in calitate de fosta clubberitza notorie. Eu cel putin preferam sa merg in haita la toaleta ca sa ma apar sa invitatiile, avansurile, insistentele, atingerile si chiar sechestrarile de membre superioare insotite de \’\’Nu te las sa pleci pana nu-mi dai macar un pupic\’\’ sau alte reactii si manifestari nedorite din partea masculilor printre care trebuia sa ma strecor.

  Ce vremuri !

  Mi-e cam dor de ele….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.