Animalul mall-aholic

Weekendul este acea perioada a saptamanii dedicata „socializarii”. Si unde poti intreprinde mai cu succes aceasta activitate decat prin culoarele si terasele lucitoare si zornaitoare de la Mall? Caci mall-ul a incetat de mult sa mai fie doar un loc de facut cumparaturi. Este ceea ce era pe vremuri ceaiul dansant, matineul cinematografic sau celebrele plimbari la sosea. E loc de parada si loc de barfa, locul unde-ti „faci relatii”, locul de promenada. Aici, femeile se asigura ca sunt vazute. Iar pentru ele nu este nimic mai important decat sa fie vazute.

Ma simt ca un ornitolog ascuns in vegetal incercand sa desluseasca ritualurile unor specii care, desi iti pareau inofensive vrabii, incep dintr-o data sa semene a vulturi.

Incep cu un tur. Trebuie sa observe, sa dea un ocol, asa cam cat sa-si faca o idee. Nu trebuie lasat niciun centimetru neparcurs din uriasa cladire si soldurile lor incep sa se unduie inca din parcare. Daca mersul pare lent, daca miscarea va pare cumva fara scop, nu va lasati inselati. Ele au o tinta clara si acum nu fac altceva decat sa examineze campul de desfasurare a fortelor, sa evalueze oferta. Nu, sa nu care cumva sa credeti ca azi e zi de cumparaturi. Pentru astfel de zile, tinuta este cu totul alta. La fel si miscarea soldurilor. Astazi animalul mallaholic se misca precum femeile de altadata in padurice si poieni. S-a pastrat privirea usor visatoare, s-au mentinut miscarile mainilor un pic mai largi decat de obicei. Din cand in cand, apar in turme. Si cu o expresie asemanatoare cu imaginea unei farfurii de sarmale sleite.

Citeste si:  Sporturi feminine?

Unele dintre domnitele mall-urilor sunt mai timide si nu-si pot satisface niciuna dintre nevoile fiziologice in singuratate. Ce pacat ca plantele ornamentale nu pot suplini lipsa tufisurilor de altadata! In plus, e mai sigur sa-ti pastrezi concurenta aproape in marsul triumfal spre toalete unde e absolut necesara o verificare de ultima ora. Nu, ele nu-si pudreaza nasul. Li s-a spus de catre expertii de la sala de fitness, somitati in domeniu, ca cica nu ar fi bine.

Citeste si:  Femei in lupta

Intre meniul de la KFC si cel de la Pizza Hut (asta pentru cele care vor sa investeasca mai mult in aceasta intreprindere), tensiunea devine insuportabila (in parte, si din cauza tocurilor prea inalte, a machiajului care mai irita ochii, a pantofilor imprumutati de la o vecina sau a jeansilor cu care posterioarele pe care le invelesc sunt inadmisibil de nemiloase). „Ai vazut, fata, cum se uita?”- in cazul celor mai sigure, veterane ale locului. „Se uita, fata?”- in cazul incepatoarelor. Se mai ingroasa conturul la buze, se mai presara putin sclipici intre sani, se suge burta si se bombeaza alte parti anatomice… si ostilitatile sunt gata sa inceapa in fum de tigara musai slim. Vogue, de preferinta.

Citeste si:  Cum va alegeti modelele?

In fata unui hamburger (alea mai fine isi iau „salatici”), in capsoarele lor supraincarcate cosmetic, se preumbla vise la dimensiuni cosmice. „Off, ce-as vrea sa puna ochii pe mine unul care sa nu observe ca n-am silicoane si totusi sa aiba banii necesari pentru a mi le pune…”

Saptamana viitoare ma astept sa le intalnesc din nou. Reprezinta una dintre constantele vietii, la fel ca rimelul scurs sau ca cenusaresele cu masura 40 la pantoful cu bot ascutit.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.