fbpx

Alimente de sezon care te vor ajuta sa arati spectaculos

Exista persoana careia sa nu-i placa ardeii copti? Sau pepenele zemos? Dar capsunile aromate si rosiile coapte la soare, nu in sere? Caisele? Pestele delicios la gratar? Imi ploua in gura numai cand scriu despre aceste minunatii.

Vara, e minunat sa mergi la piata. Acolo gasim cele mai bune produse, unde mai pui ca le putem si gusta. Si tot vara e minunatul anotimp cand a slabi si a se bucura de alimente devin sinonime si prieteni buni. Iata ce ai de facut pentru a trece la slabitul de vara. Sanatos si delicios.

Mai intai de toate, fii atenta la aperitive. Spune „nu” paharului de Martini si farfurioarei de fistic si „da” unui fresh de fructe. Ar fi si pacat. Aminteste-ti cum tanjeai dupa fructe asta-iarna cand tot ce gaseai la raionul dedicat lor consta in mere si citrice.

Citeste si:  Cum ne ingrijim buzele iarna?

Invata care-ti sunt aliatii si invata ce are fiecare de oferit. Iar acum ai o multime. Noi le-am grupat dupa culori.

Fructe si legume portocalii pentru bronz
Orange-ul solar vine de la concentratia de beta-caroten. Cu cat nuanta este mai intensa, cu atat cantitatea este mai mare. Acest nutrient iti protejeaza pielea de efectele nocive ale soarelui. Acumuland acest pigment, pielea prinde in mod natural o nuanta frumoasa, ramane tanara si sanatoasa atunci cand o expui la soare.

Asadar, trece in meniul zilnic: ardei gras portocaliu, pepene galben, morcovi, tomate. Portia ideala: de doua ori pe zi cate 100-200 de grame. In plus, proprietatile anti-oxidante sunt intarite de vitamina C, pe care majoritatea alimentelor „portocalii” o au in cantitati generoase.

Citeste si:  Alegerea unei creme bune

Fructe si legume rosii pentru drenaj
De unde vine rosul? De la flavonoide. Acestea nu sunt numai niste antioxidanti redutabili, dar au si proprietatea de a fluidiza sangele, de a ajuta circulatia si de a intari vasele sangvine. Asadar, devin aliati de nadejde impotriva retentiei de apa, a senzatiei de „picioare” grele si, prin urmare, si a celulitei si a aspectului „coaja de portocala”.

Umple-ti farfuria cu capsune, coacaze, mure, afine, zmeura, struguri, prune, sfecla, varza rosie. Portia ideala: o data pe zi, cate 100-200 de grame. Un alt atu: continutul de vitamina P, care imbunatateste permeabilitatea capilara, si potasiu, care ajuta la lupta impotriva retentiei de apa.

Citeste si:  Machiaj de seara (video)

Fructe si legume verzi pentru detoxifiere
Alimentele verzi, mai ales legumele, au proprietati detoxifiante, dar si apa si fibre. Ele joaca un rol de curatare, ajuta organismul sa elimine toxinele (fie ca e vorba de „deseurile” produse de fumat sau alcool sau de excesele alimentare). Curatenia de vara e mereu binevenita.

Asadar, nu uita sa consumi: broccoli, varza, spanac, dovlecei, fasole verde, salata verde, ceapa verde, praz, mazare, patrunjel. La pranz si cina, cam 200 de grame sau mai mult ar fi portia ideala. In plus, contribuie si la senzatia de satietate. Consumate la fiecare masa, te fac sa te saturi repede si sa eviti pericolul de a manca prea mult.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.