fbpx

Pulpa de berbec marinata si baclava

Marinata pentru pulpa de berbec e una specifica preparatelor din vanat, ceea ce nu inseamna ca vom avea pusca la noi cand vom pleca sa procuram berbecul. Trecand la desert, bagam de seama ca am putea inainta o propunere de meniu al zilei unui restaurant turcesc…

Pulpa de berbec marinata

Ingrediente:
2 kg pulpa de berbec
50 g slanina
1 lingura untura
0,5 l vin
0,25 l otet
1 ceapa
1 morcov
1 telina
1 fir de cimbru
3 fire de patrunjel
foi de dafin, piper boabe
sare.

Mod de preparare:
Pupla trebuie sa fie de berbec tanar si curatata foarte bine de pelita si de grasime. Astfel pregatita si preparata dupa cum urmeaza, chiar si dusmanii inversunati ai carnii de oaie o vor savura, mai ales daca nu vor sti ce carne mananca. Impanam pulpa cu slanina si facem solutia in care o vom marina. Fierbem vinul cu otetul. Morcovul, telina si ceapa le punem taiate felii. Punem firele de cimbru si patrunjel, doua-trei foi de dafin, sarea si piperul boabe. Lasam marinata sa se raceasca un pic si o turnam peste pulpa asezata intr-un castron. Acoperim castronul si il tinem trei zile intr-un loc racoros, fara ca temperatura sa scada sub zero. Intoarcem pulpa zilnic. Dupa ce s-a marinat, o zvantam si o punem la cuptor, ungand-o din cand in cand cu zeama lasata si untura. O mancam calda, cu garnitura de pireu de cartofi sau fasole boabe.

Baclava

Ingrediente:
150 g unt
450 g zahar tos
300 g faina
250 g miez de nuca
100 g glucoza
100 g stafide
100 g pesmet
1 ou
otet
scortisoara
vanilie pudra
apa de flori
sare.

Mod de preparare:
Aluatul il facem din faina cu apa, sare si otet. Cand e tare, il intindem pe o planseta cu faina, iar in mijloc punem untul, presarat cu putina faina. Impaturim in patru, intindem aluatul, iarasi il impaturim in patru si il lasam 15 minute la rece. Repetam operatiunea si apoi lasam aluatul la rece pentru 30 de minute.
Pregatim umplutura: nucile pisate le amestecam cu zahar, pesmet, scortisoara si glucoza rasa. Luam aluatul, il intindem si il impaturim in patru pentru ultima oara. Il impartim in doua: o foaie o intindem si o asezam intr-o tava unsa cu unt. Deasupra ei punem umplutura plus stafidele. Intindem si cealalta jumatate a aluatului si o asezam deasupra. O ungem cu oul batut, trasam forma bucatilor si punem baclavaua la copt. Cand e gata, vom avea pregatit un sirop din apa, zahar, vanilie si apa de flori. Cum scoatem baclavaua din cuptor, turnam peste ea siropul incins. Inainte s-o mancam, o lasam sa se raceasca.

Citeste si:  Gratarul pe carbune vs gratarul pe gaz
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.