fbpx

Spune-i Mosului ce zodie esti, sa stie ce sa-ti aduca

Berbec
Pentru un copil berbec, o tricicleta ar fi un dar incantator. Ba nu, o bicicletuta prevazuta cu roti de sprijin detasabile, fiindca peste etapa aceasta a sprijinului va trece repede. La orice varsta, un berbec prefera un cadou care sa-i bucure firea lui cea activa. Un joc in stare sa-i solicite indemanarea si curajul, un aparat sau ustensile de facut sport. Piese vestimentare sic, in culori puternice, bijuterii cu granate si rubin, de altfel pietrele norocoase ale zodiei.

Taur
Materiale scumpe, fie ca vorbim de textile sau de metale. Tauroaica pune confortul casei pe aceeasi treapta cu al ei, asa ca la fel de mult o va incanta o caseta artistic lucrata, un tablou sau o cuvertura precum un obiect aflat la purtator – o palarie, o geanta. Apropo, geanta sa fie clasica, din piele, nu din piele ecologica, nu mai vorbim de textile, petice, plasticuri si alte prosteli. Cristalele si portelanurile de renume vor multumi fara gres o tauroaica.

Gemeni
Pentru gemenele mici, o papusa vorbitoare, un papagal tot vorbitor… Si un catelus care doar latra, nu si vorbeste, tot comunicare se cheama ca face. Un model recent de laptop, mic, sa-ncapa intr-o geanta, ca aparate telefonice e exclus sa n-aiba geamana vreo patru. Ca vestimentatie, piesele avangardiste au mare trecere la zodia asta. In general, tot ce se poate prezenta ca un obiect al viitorului va fi bine primit de iubitoarea de progres care e geamana.

Rac
Un animal jucaus de agrement va face fericit un copil rac. Nici adultul rac nu l-ar respinge. Racul e pe cale de disparitie, este zodia romantismului. Magazinele de antichitati au cadouri numai bune pentru o racoaica, iar cum ea este si atasata de camin, orice obiect artistic, fin, e bun sa-l expuna. Altruista, se bucura si de cadourile de care se va folosi intreaga familie. Luati-i un noian de mirodenii rar intalnite prin partile noastre, servicii de cesti sau farfurii, tacamuri…

Leu
O cutie de praline si o sampanie cunoscuta si apreciata, dar Mosul nu scapa cu un dar care se duce intr-o singura seara. Rubinul si opalul sunt pietrele protectoare ale zodiei, dar sa nu creada Mosul nici de data asta c-a scapat! Cum, cu o pietricica slefuita si gata? Daca i le duce prinse in aur, in platina, parca mai vine de-acasa. Cu leoicele o scoti la capat usor. In fine, usor intr-o privinta: cadouri care sa prezinte atestatul unei marci de renume.

Fecioara
Jocul de puzzle nu va putea birui meticulozitatea unei micute fecioare. Albume pentru fotografii – goale! – casete, rafturi, lazi de zestre. O mapa de birou ca-n perioada interbelica, pacat ca nu se gasesc si computere dintre cele doua razboaie. Carti de bucate, tot ce-i poate fi util in camin sau in profesie. Fecioara nu e defel mofturoasa. Daca e preponderent o femeie de casa, nu inseamna ca nu va sti sa se bucure de un obiect de podoaba. Daca Mosul se orienteaza dupa linia clasica, are cele mai mari sanse sa nu dea gres.

Balanta
Mai e cel mult un ceas pana ca Mosul sa soseasca, si balanta inca oscileaza: sa-i aduca briz-brizuri si alte obiecte fara de care ar putea lesne trai sau ceva strict necesar, de care apropiatii stiu ca si-a pus in gand sa-si cumpere, cum ar fi o tigara electronica sau un storcator de fructe, scutind-o astfel de o cheltuiala? Daca Mosul e nabab, sa-i ia o bijuterie cu diamant, o rochie sau o haina eleganta si simpla, un parfum scump, o cutie cu tutun de nemaipomenita calitate.

Citeste si:  e7.ro - chiar de toate

Scorpion
Daca scorpionul nostru e micut, Mosul sa nu vina la dumnealui cu sosetute, pijamale, penare pentru scoala – obiecte pe care le foloseste si le capata in mod obligatoriu, nu trebuie sa astepte Craciunul pentru ele. Filme sau carti politiste, albume cu cele sapte minuni ale lumii, carti cu mistere ale lumii antice, biografii ale femeilor puternice si celebre, gen Cleopatra. Hainele negre o vor incanta, iar daca s-ar putea sa fie si de piele. O vor incanta si mai si.

Sagetator
Jucariile merg pentru sagetatoarele de orice varsta, preferabil sa se miste, cu baterii sau cheita. Un bilet de calatorie intr-un loc nemaivazut ii va aduce o bucurie pe masura. Haine cu tendinta hippie. Cadourile haioase o vor incanta iarasi: un tricou sau o cana pe care e imprimata poza ei, alaturi de o inscriptie de duh. Daca Mosul nu se va rusina sa dea o raita pe la sex shop, cu atat mai bine pentru el, dar mai ales pentru ea. Tot ce satisface spiritul ludic al nativei merge de minune.

Citeste si:  Leonard Cohen se intoarce in Romania

Capricorn
Nativa e antagonica romanticelor, e personaj clasic. Linia clasica se va regasi in vestimentatia ei, ca si curentul literar cu pricina in cartile citite. Amprenta elegantei are intaietate fata de moda momentului. Un obiect de folosinta indelungata castiga net in fata unuia repede consumabil. O sticla de bautura, cat de scumpa, e ofensa pentru ea: cum sa fie buna pentru o femeie, cand o vor bea barbatii? Cele mai bune sunt cadourile de purtat si obiectele necesare casei. Daca-i si usureaza munca, asa cum procedeaza un cuptor cu microunde, e excelent.

Varsator
Ia sa vedem, care dintre Mosii Craciun de pe lumea asta e in stare sa-ti aduca darul cel mai special si nebanuit? O rochie de seara dupa moda secolului XIX, un abonament la cursuri de echitatie, un echipament de scafandru? Cert e ca o esarfa, un parfum si o pereche de manusi te vor lasa rece. O varsatoare, si in special una cu ochi colorati, va fi fericita sa poarte pietre de nuante albastrii, totodata protectoare ale semnului sau zodiacal: safirul albastru, ametistul si topazul.

Pesti
O invitattie la piscina! Daca se poate ca piscina sa fie a unui hotel dintr-o zona turistica, e si mai bine. Sare de baie, obiecte de folosit in cad. Un acvariu cu pestisorii de rigoare. Dincolo de stransa legatura cu apa a zodiei, darurile cu mare incarcatura sentimentala sunt cum nu se poate mai bine venite. Un obiect vechi si pretios de familie de care pestoaica nu stia, o fotografie de asemenea veche, in care apar persoane dragi ei, frumos inramata.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.