Please select a featured image for your post
Daca ati citit articolul despre „cum sa organizam o petrecere„, v-ati intrebat probabil de ce am omis partea cu mancarea pentru petrecere. Ei bine, nu am omis-o, doar am incadrat-o la categoria potrivita.
In functie de tema pe care o alegi pentru petrecere sau evenimentul pe care il sarbatoresti, trebuie sa te gandesti daca vei alege varianta de bufet suedez, axat in principal pe servirea de aperitive sau fructe, sau daca doresti sa faci un meniu complex, cu mai multe feluri de mancare – aperitiv, supa sau ciorba, friptura, gustare calda si desert.
Indiferent de varianta aleasa, trebuie sa te gandesti ca inainte de petrecere, mai ales daca e vorba de un eveniment important, nu e momentul sa incerci retete inovative pe care nu le-ai mai facut niciodata. Nu ai timpul necesar sa repari si sa refaci rateuri culinare si cu siguranta iti vei depasi bugetul daca irosesti mancarea. De asemenea, lasa deoparte combinatiile ciudate, chiar daca tie ti se par extraordinare.
Mai degraba alege retete care sunt cat de cat cunoscute si mai ales incearca sa variezi pe cat posibil meniul – gateste ceva vegetarian, ceva lacto-vegetarian, ceva cu pui, ceva cu porc, ceva condimentat si ceva fara pic de sare, gustari dulci si gustari sarate, astfel incat, oricare ar fi preferintele invitatilor, sa nu omiti nimic. Pentru a fi sigura ca nu dai gres, intreaba invitatii daca sunt vegetarieni, daca nu mananca anumite mancaruri, daca nu tolereaza anumite ingrediente, daca tin post, daca au eventuale alergii.
Chiar daca alegi o tema specifica pentru petrecere sau anunti invitatii din timp ca petrecerea se va bucura de bucatarie in stil italian, de exemplu, nu te limita la un sigur fel de mancare. Italia nu inseamna doar pizza! Incearca sa compui un meniu complex si variat: bruschette si tartine pentru aperitiv, diverse sortimente de pizza, salate cu multa verdeata si busuioc, diverse tipuri de paste si salate pe baza de paste, lasagna etc. De asemenea, incearca sa oferi un meniu echilibrat: nu doar mancaruri grele, pe baza de sosuri si prajeli, ci si salate si fructe. Nu uita, chipsurile, alunele si covrigeii sunt potriviti pentru intalnirile intre prieteni pentru a viziona un meci si nu pentru o petrecere cu multi invitati.
Desi cu siguranta vor fi 1000 de lucruri de facut inainte de petrecere, organizeaza-ti timpul astfel incat toata mancarea sa fie pregatita din timp iar tu sa ai timpul necesar sa te aranjezi si sa fii „scoasa din cutie” cand iti primesti invitatii. Chiar daca ai gatit tu toata mancarea de la petrecere, invitatii te vor aprecia si daca nu ai batic in cap si nu miosi a snitele prajite, crede-ma!
Bautura trebuie aleasa cu atentie, nu uita de bauturi racoritoare, atat carbogazoase cat si sucuri naturale, nu uita de un tonic pentru gin si votca, nu uita de bere si mai ales de berea fara alcool. Cate putin din fiecare va face petrecerea perfecta.
Pe timp de vara, incearca sa organizezi petrecerile in aer liber, pentru a profita din plin de bucuriile verii. Organizeaza petreceri cu meniu barbeque, cu frigarui si gratare, cu mititei si carnaciori, cu salate diverse si cu multe fructe. Vor fi, pentru invitatii tai, petreceri de neuitat!