fbpx

Lentile de contact

Please select a featured image for your post

Te-ai plictisit de culoarea ochilor tai si vrei o noua nuanta? Ochelarii de vedere iti par demodati si vrei o schimbare? Daca da, atunci solutia salvatoare sunt lentilele de contact. Inainte de a da fuga la magazin pentru a-ti achizitiona o pereche de lentile, citeste cele de mai jos pentru o documentare ca la carte. Ce sunt lentilele de contact? Lentilele de contact iau forma unor bucati rotunde si mici de plastic, de natura fina si transparenta, care se aplica direct pe prima lentila a ochiului, corneea, asigurand asftel o vedere clara. De ce folosim lentilele de contact? Putem folosi lentilele de contact in doua scopuri: fie sa corectam anumite probleme ale ochiului, fie sa asiguram un rol estetic. Ambele cazuri presupun insa o vizita la medicul oftalmolog. Printr-un examen oftalmologic, medicul stabileste daca ochii tai sunt predispusi la infectii si daca este recomandata folosirea lentilelor. Controlul oftalmologic este indicat atat inainte de folosirea lentilelor cat si pe durata folosirii lor, pentru evaluarea starii de sanatate a ochilor.
Citeste si:  Drenajul limfatic
Avantaje si dezavantaje: Printre avantajele folosirii lentilelor de contact, se regaseste cu siguranta o mai buna mobilitate (in executarea unor sporturi), renuntarea la ochelari si schimbarea culorii dupa bunul plac. Dezavantajele pot fi rezumate la respectarea stricta a unei igiene si la neplacerea de a le aplica sau scoate.
ATENTIE! Lentilele de contact nu ofera protectie atunci cand te afli in fata calculatorului, de aceea este recomandata folosirea ochelarilor! Cum aplicam corect lentilele de contact?
1. Inainte de a aplica lentilele, spala-te pe maini si asigura-te ca mainile tale sunt perfect uscate.
2. Plaseaza una dintre lentile pe buricul degetului si asigura-te ca aceasta nu este pe dos. Apoi cu degetul aratator de la cealalta mana trage in sus pleoapa superioara. Folosindu-te de degetul mare trage un pic in jos de pleoapa inferioara.
Citeste si:  Bine de stiut: vopsirea parului cu henna
ATENTIE! Nu folosi unghiile pentru pozitionarea lentilelor! S-ar putea ca acestea sa se rupa sau zgarie, iar tu sa ai parte de o mica peripetie. Nu uita sa verifici timpul de purtare a lor. Daca nu stiai si acestea au un termen de expirare.
3. Priveste in sus in timpul aplicarii lentilei, iar apoi in jos pentru fixarea ei.
4. Clipeste de cateva ori pentru o fixare mai buna si repeta procesul si cu cealalta lentila. Cum scoatem corect lentilele de contact? Daca pentru aplicare procesul pare a fi un pic mai complicat, la indepartarea lentilelor lucrurile stau ceva mai usor. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti fixezi privirea inainte si sa impingi lentila afara cu ajutorul degetului.
Citeste si:  Flori pentru par
Intretinerea lentilelor: O prima regula ce trebuie respectata in intretinerea lentilelor este evitarea imprumutarii lor. Chiar daca este vorba de o persoana apropiata in care ai deplina incredere acesta manevra nu este deloc recomandata. Prin imprumutarea lentilelor, risti sa fi expus la diferite infectii ale ochilor, ce mai tarziu pot pune in pericol chiar si vederea. O a doua regula de intretinere are la baza curatarea lentilelor. Fie ca sunt terapeutice sau cosmetice, lentilele de contact trebuiesc curatate cu solutii dezinfectante si tinute in cutii speciale. ATENTIE! Dezinfectarea se face numai cu produse speciale de curatare. A se evita curatarea lor cu apa sau crema. Curatarea lentilelor se face dupa fiecare folosire.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.