Please select a featured image for your post
Ceaiul verde este una dintre cele mai consumate bauturi pe glob, imediat dupa apa. Ceaiul verde a fost adus in Japonia din China, de catre calugarii budisti care au vizitat China, iar ceaiul era considerat ca avand efecte terapeutice. Inca din vremurile acelea, inceputurile anilor 1000, ceaiul verde era considerat sursa tineretii, a sanatatii si a vietii vesnice. Pe vremea aceea, erau considerate mituri, in timp insa, studiile stiintifice au transformat secretele ceaiului verde din mituri in certitudini, ceaiul verde avand un spectru foarte larg de prevenire si tratare a diverselor afectiuni.
Afectiunii tinute sub control de ceaiul verde
Cel mai important beneficiu pe care ceaiul verde il ofera organismului si care este atestat stiintific, este faptul ca mentine structura celulei AND si a membranei celulare, astfel ca ceaiul verde inhiba devoltarea celulelor nedorite de organism, cum ar fi cele cancerigene.
Pentru a demonsta puterea ceiului verde de a combate cancerul, cerceratorii au facut un studiu in Japonia si se pare ca rata mortalitatii din cauza cancerului, pe langa faptul ca este mai scazuta in Japonia decat in restul lumii, este aproape inexistenta in zonele in care se cultiva si se recolteaza ceaiul verde, fiind cu siguranta zonele in care se consuma cea mai mare cantitate de ceai verde.
Un alt beneficiu important este ponderarea nivelului colesterolului in organism. Trebuie sa stiti ca nu tot colesterolul prezent in organism este nociv, ci exista un colesterol benefic, cel care ajuta organismul in construirea membranei celulare si un colesterol nociv. Ceaiul verde ajuta la ponderarea efectelor negative provocate de colesterolul nociv. Un studiu facut pe un lot de subiecti care consumau exact aceleasi alimente doar ca jumatate dintre ei consumau regulat ceai verde, a demonstrat ca acestia au nivelul colesterolului scazut la jumatate.
Hipertensiunea arteriala este o problema cu care ne confruntam indiferent de varsta, iar efectele sale asupra sistemului cardio-vascular sunt devastatoare culminand cu arteroscleroza. Compusul chimic „angiostegin II” joaca un rol important in dezvoltarea aceste afectiuni, insa ceaiul verde are proprietatea de a inhiba producerea acestui produs iar consumul zilnic de ceai verde ajuta la stabilizarea tensiunii.
Glicemia este o alta problema de sanatate pe care ceaiul verde o imbunatateste cu succes. Este indicat ca diabeticii sa bea ceai verde neindulcit pentru a scadea nivelul glicemiei. Beneficiile ceaiului verde in controlarea glicemiei au fost demonstrate de un studiu condus de Dr. MInowada de la Universitatea Kyoto, care a studiat nivelul glucozei din urina la pacientii diabetici care consumau ceai verde in comparantie cu cei care nu consumau.
Ale beneficii ale ceaiului verde asupra organismului
Ceaiul verde combate gripa, inhiband virusul care o declanseaza si ajuta la recuperarea rapida dupa o raceala severa sau o gripa. Continutul moderat de cofeina din ceaiul verde stimuleaza functionarea fiecarui organ in parte, astfel ca dupa o cura cu ceai verde, intregul organism va fi revigorat, ceaiul verde actionand imediat dupa consum si asupra sistemului muscular.
Ceaiul verde este aliatul perfect in curele de slabire, accelerand arderile din organism si stimuland un metabolism sanatos, care face fata cu brio dietei. In ceea ce pribeste varstnicii, ceaiul verde este foarte indicat in afectiuni ca si artrita, osteoporoza – deoarece imbunatateste structura sistemului osos, dar si in tratamentul bolii Parkinson si in reducerea probabilitatii de atac cerebral.