Please select a featured image for your post
Desi ne e greu sa credem, oja se pastreaza cel mai bine in frigider! Temperatura scazuta ii mentine culoarea pigmentilor si nu lasa solventii ce distileaza lacul de unghii sa se evapore. Astfel, avem oja perfecta pana la terminarea sticlutei. Atunci cand tinem oja la temperatura camerei, se altereaza mult mai usor, fluctuatiile rece-cald ii afecteaza pigmentul si rezistenta, astfel riscati sa va treziti ca oja se cojeste la cateva minute dupa aplicarea pe unghii.
Nu folositi pentru igiena intima sapunul obisnuit, chiar daca are ph-ul neutru. De obicei, sapunurile usuca pielea si pot dezechilibra o zona atat de sensibila cum este cea inghinala. Folositi intotdeauna lotiuni specifice, adaptate pentru pielea sensibila si care au un ph neutru. Igiena corecta in zona inghinala este cea facuta extern, fara patrunderea lotiunii in interior, cu apa calduta si neaparat de 2 ori pe zi, dimineata si seara pentru a indeparta orice microbi sau mirosuri neplacute.
Nocivele raze UV nu ne ataca, asa cum am fi tentati sa credem, doar atunci cand facem plaja sau cand ne expunem voit la soare, ci zilnic, mai ales primavaraa si vara, atunci cand umblam pe strada. Chiar si atunci cand este inorat si ne simtit protejate, razele UV ne pot arde printre nori, ne afecteaza pielea, producand ridarea si imbatranirea ei prematura. Solutia? Aplicarea in fiecare zi a cremelor de fata cu factor solar cat mai ridicat, chiar si intre 30-60. Astfel ne simtit perfect protejate, mai ales daca la aplicarea cremei cu filtru de protectie UV nu neglijam zona gatului si decolteul, zone in care imbatranirea pielii este foarte vizibila.
Chiar daca plecam in tromba din casa si ne-am putea scuza ca am uitat sa punem fardurile la loc, doar noi si frumusetea noastra avem de suferit atunci cand nu le ingrijim corespunzator. Avem atatea pretentii de la fardurile noastre, asa ca merita sa le pastram asa cum se cuvine: niciodata sa nu lasati fardurile fara capac! Majoritatea fardurilor au o consistenta cremoasa si prin compozitia lor atrag particule de praf si microbi care nu fac decat sa le diminueze din capacitatile benefice. In plus, expunerea indelungata la temperatura camerei va usca suprafata fardului si astfel i se va diminua pigmentul, va fi mult mai greu de aplicat si va rezista mai putin pe ochi. In cazul rimelului, va puteti lua adio de la el atunci cand il uitati desfacut. Chiar daca peria este introdusa in tub dar acesta nu este bine inchis, aerul care va intra in tub va usca rimelul si la aplicare veti constata ca rimelul preferat va lipeste genele si chiar miroase a ranced! La fel si creionul dermatograf, ramas fara capac, isi va pierde cremozitate, va fi greu de aplicat si fara intensitate. Si foarte important, nu uita sa iti speli periodic pensulele si aplicatoarele de fard. Intre firele pensulelor sau pe buretii aplicatoarelor se vor aduna in timp microbi la care vei fi expusa o data cu aplicarea fardurilor. Si vroiai un machiaj perfect, nu o conjunctivita, nu?