fbpx

Semineele electrice si decorarea lor

Nu stiu altii cum sunt, dar eu – cand ma gandesc la notiunea de „acasa” – nu pot sa nu incadrez in imaginea de ansamblu, si un semineu. Obiectul acela care lumineaza casa si o incalzeste in serile geroase de iarna, in fata caruia cartile sunt mai captivante, iar vinul mai gustos. Daca nu locuiti intr-o casa cu arhitectura veche, unde peretii sunt inalti, iar semineul vine eventual la pachet, atunci mai exista o sansa: semineul electric. In general, semineul este punctul central al camerei de zi si, ca in cazul oricarui „ecran”, are nevoie de echilibru si de respectarea proportiilor generale ale locuintei. Indiferent ce vei alege sa asezi pe semineu, trebuie sa tii seama de cateva reguli de baza pentru a completa intregul decor.

Citeste si:  Rata lacuita

Utilizeaza elemente de forme si marimi diferite! Porneste cu obiectele mai inalte, din spate si inainteaza cu unele din ce in ce mai mici. Nu te feri de faptul ca unul dintre obiectele decorative ar putea pune in umbra valoarea celui din spatele lui. De fapt, acest mod de decorare este indicat in cazul unui semineu, deorece creeaza profunzime. Aminteste-ti ca nu este vorba despre o fotografie, ca musafirii tai sa-si doreasca sa nu le fie inhibata vederea in detaliu a acesteia. Asadar, obiectele decorative din prim planul imaginii ar trebui sa se suprapuna peste cele din spate.

Daca tii in mod special la simetrie, , atunci cel mai probabil vei alege un singur obiect decorativ, care sa fie pus in valoare, prin asezarea lui strategica in mijlocul suprafetei – eventual un bol larg cu flori, si abia apoi vei „lucra” pe flancuri, asa incat sa creezi o imagine in oglinda. Totusi, pentru a nu fi prea plictisitoare imaginea de ansamblu, apeleaza la numerele impare: trei sfesnice, in loc de doua, cinci minitablouri de familie, in detrimentul alegerii a patru. Asta este una dintre regulile pe care ar fi bine sa le tii minte in general atunci cand vine vorba despre decorarea locuintei: numerele impare vor da mult mai bine decat cele pare.

Citeste si:  Florile anuale din gradina noastra...

Nu folositi un sortiment aleatoriu de elemente, ci incercati sa faceti in asa fel incat obiectele decorative sa se completeze intre ele, atat cand ne referim la culoare, cat si la stil sau tema generala.

Echilibrul nu inseamna neaparat potrivire, ci putem vorbi despre echilibru si atunci cand de o parte ne folosim de elemente usoare, iar de cealalta parte de cele grele. In felul acesta vom pune mai usor in valoare elementul central.

Citeste si:  Fucsia - culoarea unui living modern

Nu aglomerati spatiul care trebuie decorat! Inghesuirea multor decoratiuni pe un semineu conduce la senzatia de dezordine si de confuzie vizuala. Asta pe langa faptul ca proportiile vor fi mult mai greu de respectat, in aceste conditii. Nu este greu de resectat aceasta regula, pentru ca ochiul fiecaruia „va spune” daca ceva este in neregula.

Cele mai utilizate obiecte in decorarea semineelor: poze, sfesnice, statuete, vaze, ceasuri, cutii decorative, oglinzi / printuri / picturi de mici dimensiuni, vrafuri de carti, colectii.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.