fbpx

Salata de macrou, parjoale dietetice si tort de clatite

Salata marinata de macrou
Ingrediente:
• 1 kg de macrou
• 3-4 foi de dafin
• boabe de piper
• doua cepe taiate solzisori
• 100g de masline
• 2 morcovi taiati rondele
• ulei
• otet

Mod de preparare:
Curata pestele si taie-l in feliute de doua degete, pe care asaza-le intr-un castron, alternand un strat de peste cu unul de sare (chiar daca pare exagerata cantitatea de sare, pestele va absorbi doar cat este nevoie). Pune-l, apoi, la rece, pentru 24 de ore.
Scurge zeama, acopera cu otet si lasa din nou 24 de ore la rece.
Scurge, apoi, otetul, pune ulei peste peste si lasa-l alte 24 de ore la frigider.
Scurge uleiul intr-o craticioara, incinge-l bine pe foc si pune foile de dafin si boabele de piper. Asaza pestele intr-un borcan (daca nu-l consumi imediat) sau pe un platou si presara printre feliutele de peste, solzisorii de ceapa, maslinele si rondelele de morcovi. In cazul pestelui pus la borcan, toarna peste acesta uleiul fierbinte.
Rezultatul: vei beneficia de acelasi gust al pestelui din comert, la fel de bun, dar preparat dupa gustul tau.

Citeste si:  Casa pe meleaguri straine

Parjoale dietetice cu carne

Ingrediente:
• 500g de carne
• o ceapa
• o felie de paine
• patrunjel verde
• un ou
• pesmet
• sare

Mod de preparare:
Toaca ceapa, carnea si painea inmuiata in apa si apoi stoarsa bine, cu masina de tocat si amesteca-le cu un ou si sare dupa gust. Pune carnea astfel preparata pe un tocator de lemn presarat cu pesmet si modeleaz-o ca pe o placinta, sau sul (dupa preferinte). Pune, apoi, apa, intr-o cratita de 2 kg si, dupa ce da in clocot, acoper-o cu un capac, dar pus invers (cu manerul in jos). Unge partea inferioara a capacului cu ulei si pune carnea acolo. Incinge, apoi, cuptorul si pune cratita cu apa si carnea la cuptor, la foc mediu, pentru circa 40 minute. Las-o sa se coaca incet, pentru a se patrunde bine.
Iti vei da seama cand va fi gata, pentru ca va prinde o crusta rumena peste tot. Scoate-o de la cuptor si tai-o bucati. O poti servi rece sau calda, cu orice fel de salata.

Citeste si:  Sfaturi de mutare

Parjoalele sunt dietetice pentru ca nu sunt prajite in grasime, ci doar coapte (in abur).

Tort de clatite

Ingrediente:
Pentru clatite:
• 350g de faina
• 4 oua
• 750 ml de lapte
• 50g unt (sau 4 linguri de ulei)
• 10 ml esenta de vanilie.
Pentru crema:
• un plic de crema (la alegere) din comert – eu am folosit crema cu ciocolata, trufe si rom
• 250 ml lapte
• 3 linguri de zahar pudra.

Citeste si:  Melci cu sos de smantana si mojito

Mod de preparare:
Crema o prepari conform indicatiilor de pe plic.
Pentru a face clatitele, pune faina intr-un castron si fa o adancitura pe mijloc, unde trebuie sa pui galbenusurile de la oua si untul topit sau uleiul. Amesteca apoi, cu lingura sau un mixer, adaugand, progresiv, laptele, pana obtii o compozitie omogena. Adauga albusurile batute spuma si esenta de vanilie si bate, in continuare, pana se omogenizeaza din nou compozitia.
Incinge o tigaie de teflon, fara ulei, si coace, pe rand, clatitele.
Dupa racire, „monteaza” tortul astfel: pune pe un platou o clatita, unge-o cu un strat de crema, apoi alta clatita – cu un alt strat de crema (il poti face de orice inaltime doresti). Pastreaza un pic mai multa crema pentru ultima clatita adaugata. Peste ultimul strat de crema presara zaharul pudra si orneaza cu fructe (preferabil de culoare rosie – cirese, capsuni etc).

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.