fbpx

Ingrijrea orhideelor, pentru infloriri spectaculoase

Orhideele, sunt printre cele mai iubite plante de apartament. Si cum ai putea sa nu iubesti si sa nu remarci aceasta floare delicata si regala? Sunt usor de intretinut si infloresc de doua-trei ori pe an. Odata inflorita, orhideea isi pastreaza florile,  chiar si o luna. Daca sunt ingrijite corespunzator, orhideele pot inflori chiar si 20 de ani la rand. Insa putine persoane reusesc, sa atinga aceasta performanta.

Citeste si:  Risotto cu ficatei de pasare si crema de zmeura

Cum sa ingrijesti orhideea pentru a avea o viata lunga si flori minunate?

Lumina. Orhideele trebuie pozitionate pe pervaz si trebuie sa beneficieze de suficienta lumina pentru o dezvoltare sanatoasa. Lipsite de lumina, frunzele orhideei se inchid la culoarea, iar planta nu infloreste. Atentie! Nu expuneti orhideele niciodata sub razele directe ale soarelui. Arsura razelor solare se va putea observa imediat pe frunzele plantei, sub forma unor pete negre sau prin frunze ingalbenite.

Citeste si:  Visul livingului: canapeaua

Cum ingrijim orhideele

Cel mai bun loc pentru asezarea ghivecelor cu orhidee sunt pervazurile sau mesele asezate in imediata apropiere a ferestrelor. Pentru rezultate optime, alege o fereastra cu expozitie sudica. Umeaza, la rand, ferestrele indreptate spre vest, est si nord.

In lipsa luminii naturale, specialistii recomanda folosirea de neoane speciale, care se pot gasi in magazinele de specialitate.

Citeste si:  Pozitionarea oglinzilor in dormitor

Secret!

Pentru o absorbtie perfecta a luminii, expertii in ingrijirea florilor recomanda stergerea frunzelor de praf in mod regulat. De asemenea, se recomanda si stergerea geamurilor, pentru o propagare optima a luminii.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.