fbpx

Doua retete cu dovlecei: gratinati si tarta

Dovlecei gratinati cu carne de vita

Ingrediente:
6 dovlecei
350 de grame de carne de vita tocata
500 de ml de piure de rosii
Busuioc verde
Sare si piper
150 de grame de parmezan

Dovleceii se taie felii si se pun deoparte.
Carnea se caleste usor in unt si se adauga piureul de rosii, sarea, piperul si busuiocul.
Amestecul de carne si rosii se toarna peste dovlecei, uniformizand totul. Se adauga branza si se baga la cuptor.

Citeste si:  Decoratiuni si culori de toamna

Tarta sarata cu dovlecei

Ingrediente:
2 dovlecei
2 oua
300 ml smantana
20 de grame de gris
30 de grame de parmezan
O jumatate de lingurita de nucsoara

Preincalziti cuptorul la 200 de grade C. Taiati dovleceii in cubulete mici. Puneti 250 de ml de apa la fiert impreuna cu sarea, piperul si nucsoara. Varsati dovleceii cand apa fierbe si lasati 3 minute. Varsati grisul si lasati inca un minut la fiert. Dati oala la o parte.
Bateti ouale cu smantana si parmezanul intr-un bol. Sarati si piperati.
Puneti totul intr-o tava speciala pentru quiche si bagati la cuptor pentru 30 de minute. Se mananca rece sau calda.

Citeste si:  Bujor
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.