
Spectacolul Cabaretul Cuvintelor de Matei Visniec va avea loc miercuri, 26 noiembrie, ora 21:15 la Teatrul Mignon, Bd. Hristo Botev nr 1. Spectacolul este o productie TIP-Teatrul Independentilor Profesionisti, regia fiind semnata de Alexandru Nagy. Distributia spectacolului este formata din actorii Aida Avieritei, Stefan Pavel, Ionut Niculae si Octavian Costin. Scenografia este semnata de Ioana Pasca. Accesul in sala de spectacole se face in baza rezervarilor la numarul de telefon 0726-243-907 sau biletele se pot achizitiona si de pe iabilet.ro.
„Fascinat de cuvinte, de aceste „monade ale comunicarii”, Matei Visniec a incercat, in acest volum, sa realizeze un soi de dictionar subiectiv, pornind de la ideea ca fiecare cuvant presupune un proces mai complicat, aproape alchimic, care duce la forma finala: „Fiecare cuvant are o poveste, o istorie, vine dintr-o intalnire a culturilor si dintr-un efort dramatic al omului de a se apropia de adevar”.” (Silvia Dumitrache, Bookaholic)
“„La ce bun sa mai povestesti povesti cand fiecare cuvant este o poveste?” – se intreaba Aida Avieritei, intr-un adevarat exercitiu de muzicalitate poetica. Ii urmeaza „Discursurile fara gramatica”, demonstrand ca sonoritatea demagogiei e aceeasi, oricum. „Mei electorii dragi, iubesc eu va, jur, cuvant pe, ani la multi.” – peroreaza senin si perfect inteligibil Ionut Niculae, in timp ce Octavian Costin se lamenteaza ca orice politician ipocrit: „Vai tara, au, au, durere, barbarii, invadatorii, profitorii, zau…” „Scrisoarea adresata umanitatii de catre cuvantul caca” ii revine spre rostire comic-induiosatoare lui Stefan Pavel, urmata de o serie de momente combinand emotii contemporane: joaca „De-a Dumnezeul”, infinitele valente ale cuvantului „Mama”, „Lectia de recitare” a actorului-soldat sau „Restaurarea emotionala in mod protejat”, o frisonanta terapie de cuplu, consiliata psihologic de Fericirea insasi.”
“Emotionant acest „Cabaret al cuvintelor” si o dovada ca tinerii sai creatori stapanesc un mestesug indispensabil in teatru: arta dozajului, a proportiilor, a echilibrului, adesea „uitata” in productiile contemporane, in favoarea spectaculosului cu orice pret. Sau, cu vorbele unui personaj al autorului, „Dozare supravietuire este.” (Maria Zarnescu, yorick.ro)