
In urma cu cateva decenii nu lipsea din alimentatie. Acum, nutritionistii ne roaga sa o consumam. Verde sau uscata, fasolea e o sursa de sanatate.
Desi exista mai multe tipuri de fasole, alba, nearga sau in culori pastelate, de dimensiuni diferite, valoarea lor nutrititva este aceeasi: un numar redus de calorii, un numar mare de carbohidrati si foarte putine grasimi. In plus, fasolea contine vitamina A, B, potasiu si fibre, care ajuta aparatul digestiv, reduc constipatia si colesterolul din sange si previn cancerul de colon.
Nu este nevoie sa mananci fasole ca fel principal, in fiecare zi. Este suficient sa combini alimentatia zilnica, astfel incat sa iti asiguri necesarul de nutrimente de care organismul tau are nevoie:
-paste cu fasole verde
-paine de casa cu boabe de fasole, inclusiv in aluat
-salata cu fasole boabe
Fasolea poate fi un inlocuitor pentru carne, alaturi de ciuperci si soia. Consumarea in exces, carnea poate fi daunatoare organismului dar, pe de alta parte, lipsa ei te priveaza de proteinele complete. Indicat este sa consumi carne de 2-3 ori pe saptamana, iar in restul timpului sa cauti inlocuitori care contin proteine vegetale.
Este bine cunoscut faptul ca, mancata in exces, fasolea favorizeaza aparitia gazelor. Invata sa o prepari, pentru ca nici tu, nici familia ta sa nu aveti astfel de probleme.