Please select a featured image for your post
Nutritionistii avertizeaza ca persoanele care pastreaza salatele in frigider risca sa se imbolnaveasca de botulism. Specialistii mentioneaza ca bacteria care duce la aparitia acestei afectiuni este cauzata si de temperatura ridicata din frigider. „Temperatura maxima pentru pastrarea alimentelor este de patru grade Celsius. In frigider cu greu se obtine aceasta temperatura, pentru ca deschiderea acestuia duce la cresterea gradelor. O alta problema este modul in care sunt igienizate, iar nespalarea adecvata duce la cresterea bacteriilor care ne afecteaza organismul”, afirma prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Totodata, specialistul atrage atentia ca o alta greseala facuta de persoanele care depoziteaza salatele in frigider este aceea de a le acoperi. „Foliile din plastic nu mai permit oxigenului sa patrunda prin fructe sau legume, iar lipsa acestuia favorizeaza dezvoltarea bacteriei Clostridium botulinum, vinovata de aparitia bolii”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Nutritionistii atrag atentia ca prin punerea in frigider a preparatelor din legume si fructe se distrug proprietatile nutritive ale alimentelor. Vitamina C, precizeaza specialistii, este prima care se distruge odata cu trecerea timpului. Acelasi lucru se intampla si in cazul mancarurilor facute din legume, gen salata de vinete, boeuf si bulgareasca, precizeaza nutritionistii. „Ideal este ca preparatele din legume si fructe sa fie consumate imediat, sau cel tarziu la un interval de maxim doua, trei ore, pentru a nu se crea un mediu propice pentru bacterii, ciuperci si bineinteles ca acestea sa nu isi piarda din proprietatile nutritive”, spune prof. dr. Mencinicopschi.
Nutritionistii avertizeaza ca persoanele care pastreaza salatele in frigider risca sa se imbolnaveasca de botulism. Specialistii mentioneaza ca bacteria care duce la aparitia acestei afectiuni este cauzata si de temperatura ridicata din frigider. „Temperatura maxima pentru pastrarea alimentelor este de patru grade Celsius. In frigider cu greu se obtine aceasta temperatura, pentru ca deschiderea acestuia duce la cresterea gradelor. O alta problema este modul in care sunt igienizate, iar nespalarea adecvata duce la cresterea bacteriilor care ne afecteaza organismul”, afirma prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Totodata, specialistul atrage atentia ca o alta greseala facuta de persoanele care depoziteaza salatele in frigider este aceea de a le acoperi. „Foliile din plastic nu mai permit oxigenului sa patrunda prin fructe sau legume, iar lipsa acestuia favorizeaza dezvoltarea bacteriei Clostridium botulinum, vinovata de aparitia bolii”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Nutritionistii atrag atentia ca prin punerea in frigider a preparatelor din legume si fructe se distrug proprietatile nutritive ale alimentelor. Vitamina C, precizeaza specialistii, este prima care se distruge odata cu trecerea timpului. Acelasi lucru se intampla si in cazul mancarurilor facute din legume, gen salata de vinete, boeuf si bulgareasca, precizeaza nutritionistii. „Ideal este ca preparatele din legume si fructe sa fie consumate imediat, sau cel tarziu la un interval de maxim doua, trei ore, pentru a nu se crea un mediu propice pentru bacterii, ciuperci si bineinteles ca acestea sa nu isi piarda din proprietatile nutritive”, spune prof. dr. Mencinicopschi.