fbpx

Putem sa ne protejam ficatul printr-un stil de viata sanatos!

Ficatul „oboseste” îndeosebi din cauza agresiunilor chimice sau alimentare, sau eventual, virale. Ficatul este dependent de ce mâncam, dar si de cum mâncam si chiar de cum traim.Ficatul, „laboratorul organismului”, are cel putin noua functii de baza si sintetizeaza peste 2.500 de substante cunoscute. Ficatul are una din cele mai performante metode de regenerare din întreg organismul. În mod particular, oboseala organismului nu creaza simptome direct legate de „locul” ficatului în organism. Daca avem dureri în partea dreapta a abdomenului, nu este necesar sa fie de la oboseala ficatului. Ficatul doare în situatii exceptionale, când apar abcese pe ficat, tumori mari la suprafata lui sau când inima nu mai reuseste sa adune sângele si-l lasa sa se acumuleze, dilatând ficatul.Daca mâncam alimente fara vitamine, alimente conservate (cu chimicale), alimente cu multe glucide si grasimi, dar fara proteine, este rau si ficatul „oboseste”. Daca mâncam mai mult decât este necesar doar o data pe zi, sau seara, ficatul se simte obligat sa faca rezerve, si, din nefericire, rezervele se constituie din grasimi si se depoziteaza în însasi structura lui, ducând la ficatul gras.În privinta administrarii medicamentelor pentru a ajuta ficatul, specialistii nu sunt întrutotul de acord. Unii spun ca ele nu ajuta la mare lucru, altii recomanda aceste suplimente de „hepatoprotectoare”, anti­oxidanti, vitamine, minerale. Administrarea acestor tipuri de medicamente trebuie sa fie la recomandare si sub supraveghere medicala.Mai multe cititi în Gândul.
Ficatul „oboseste” îndeosebi din cauza agresiunilor chimice sau alimentare, sau eventual, virale. Ficatul este dependent de ce mâncam, dar si de cum mâncam si chiar de cum traim.Ficatul, „laboratorul organismului”, are cel putin noua functii de baza si sintetizeaza peste 2.500 de substante cunoscute. Ficatul are una din cele mai performante metode de regenerare din întreg organismul. În mod particular, oboseala organismului nu creaza simptome direct legate de „locul” ficatului în organism. Daca avem dureri în partea dreapta a abdomenului, nu este necesar sa fie de la oboseala ficatului. Ficatul doare în situatii exceptionale, când apar abcese pe ficat, tumori mari la suprafata lui sau când inima nu mai reuseste sa adune sângele si-l lasa sa se acumuleze, dilatând ficatul.Daca mâncam alimente fara vitamine, alimente conservate (cu chimicale), alimente cu multe glucide si grasimi, dar fara proteine, este rau si ficatul „oboseste”. Daca mâncam mai mult decât este necesar doar o data pe zi, sau seara, ficatul se simte obligat sa faca rezerve, si, din nefericire, rezervele se constituie din grasimi si se depoziteaza în însasi structura lui, ducând la ficatul gras.În privinta administrarii medicamentelor pentru a ajuta ficatul, specialistii nu sunt întrutotul de acord. Unii spun ca ele nu ajuta la mare lucru, altii recomanda aceste suplimente de „hepatoprotectoare”, anti­oxidanti, vitamine, minerale. Administrarea acestor tipuri de medicamente trebuie sa fie la recomandare si sub supraveghere medicala.Mai multe cititi în Gândul.

Citeste si:  Cum sa iti asiguri necesarul de vitamine si minerale, care incetinesc procesul de imbatranire
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.