fbpx

Caderea parului la femei

Raspandirea rapida a acestei boli a dus la calcularea unui numar estimativ de 25 de milioane de femei care sufera din cauza acestui sindrom pe continentul american , principala cauza fiind stresul emotional . Pentru unii , pierderea parului nu este doar un proces biochimic ciudat dar si o parte importanta a increderii in sine pe care o poti pierde o data cu acest eveniment nefericit .

Cele mai frecvente cauze ale pierderii parului la femei sunt legate de mostenirile genetice , de sarcina acolo unde este cazul , de diete sau de stresul la care suntem supusi zi de zi .

In orice caz aceste imprejurari sunt trecatoare si o data ce ele dispar , pierderea de par dispare iar procesul de regenerare poate incepe .

Citeste si:  Capacitatea de citire a copiilor, influentata de cartierele in care cresc

Diferit de cazurile barbatilor , la femei se intalnesc mai rar cazuri in care o persoana sa "cheleasca" definitiv . Totusi o serie de cercetari in domeniu au demonstrat ca acest proces se produce in anumite regiuni ale capului , in special din cauza trecerii timpului . De cele mai multe ori se produce dupa varsta de 40 de ani , in preajma menopauzei . De fapt , inainte de menopauza 13% din femei observa ca firele de par se subtiaza si se imputineaza . Dupa menopauza , procentul creste de la 13 la 37% .

Nivelul estrogenului scade in organismul nostru o data cu trecerea timpului . Inainte de menopauza , estrogenul blocheaza sau incetineste actiunea hormonilor steroizi , care se fac responsabili de pierdera parului (testosteron) . O data ce femeia trece la menopauza , nivelul de estrogen scade iar organismul este predispus la a asimila hormonii steroizi , care au ca urmare caderea parului . Pe masura ce fiecare femeie imbatraneste si atinge varsta de 80 sau 90 , organismul inceteaza sa mai produca orice fel de hormoni .

Citeste si:  Calculatorul: un simplu instrument sau ceva mai mult?

Motivul principal pentru care majoritatea femeilor experimenteaza aceste pierderi de par in perioada de menopauza este nivelul scazut de estrogen pe care organismul il produce . Acest estrogen poate datorita proprietatilor sale sa stopeze sau sa incetineasca dezvoltarea hormonilor steroizi .

Fara suportul estrogenului in perioada de menopauza , organismul este predispus la formarea si dezvoltarea androgenilor care favorizeaza pierderile masive de par .

Citeste si:  Vaccin contra cancerului de piele

Din fericire a fost recent descoperita o solute la aceasta problema . O noua solutie naturala care are rolul de a creste nivelul estrogenului ramas si de a minimaliza rolul celorlalti hormoni aducatori de probleme poarta numele de 183 Tm . Aceasta solutie este capabila sa regleze nevoile organismului si sa evite pe cat posibil problema pierderii parului . Daca este folosita de trei ori pe zi , rezultatele se vor vedea foarte repede deoarece va permite unor celule intrate in repaus sa isi reia activitatea . Chiar si in perioada manopauzei sau inainte vei observa ca parul tau este la fel de sanatos ca inainte . Rezolvarea unei astfel de probleme o poti gasi la doctorul tau sau in farmacii .

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.