
Mamele noastre aveau dreptate cand ne spuneau ca sanatatea vine din interior. Desi ele probabil se refereau la faptul ca trebuie sa avem o inima buna sau un suflet frumos, asta nu e intregaa poveste- frumusetea incepe cu alegerile de mancare pe care le facem. Daca mancam prea mult din lucrurile rele poate sa aiba un efect distrugator asupra frumusetii noastre naturale. Pe de alta parte, daca mancam prea mult din lucrurile bune, se poate sa ajutam frumusetea sa „sporeasca”sau cel putin sa o mentinem. Dar care mancaruri sunt bune si care nu? Nu exista un raspuns simplu la aceasta intrebare, din moment ce fiecare corp uman „opereaza”in felul lui distinctiv. Totusi, exista alegeri in ceea ce priveste mancarea, pe care toti le putem face pentru a ne indrepta in directia buna.
Toata lumea stie ca mancand mai multe fructe si legume este bine pentru sanatatea noastra. Putini totusi, recunosc faptul ca sunt de asemenea produse de frumusete deghizate. Majoritatea fructelor si legumelor sunt pline de antioxidanti care sunt importanti pentru o piele frumoasa, ne ajuta sa ne ferim de radicalii liberi pe care ii intalnim in fiecare zi in viata noastra. Desi nu a fost demonstrat inca, radicalii liberi chiar pot face un rau permanent pielii, si asta poate duce la depigmentare, uscare, si riduri. In timp ce toate fructele si legumele au valoare, acelea in familia rosiilor si portocaliilor sunt de departe cele mai bune. Un exemplu bun in acest sens ar fi chiar rosiile.
Acele legume verzi, precum spanac, broccoli, sunt si ele importante de asemenea. Ele contin vitamine si nutrienti care pot ajuta corpul uman in diferite modalitati posibile, si pot de asemenea sa aiba un efect asupra frumusetii noastre naturale. Vitamina A, cunoscuta de asemenea drept beta-caroten, functioneaza de asemenea atat ca un aliant in protectie. Multe dintre aceste legume includ de asemenea fier.
Totusi unele legume retin vitamina C.
Alte fructe, ciresele in particular, contin vitamine anti-imbatranire, de asemenea. Unii cercetatori incearca sa dovedeasca ca ele protejeaza de asemenea impotriva cancerului de piele. Anti-oxidantii continuti in cirese pot juca de asemenea un rol important in productie de colagen din corpul uman; mai mult decat atat, ele lucreaza la mentinerea elasticitatii naturale a pielii.
Vitamina E gasita in legumele verzi precum avocado. Se mai gaseste de asemenea in citrice precum si unele nuci. Vitamina E protejeaza membrana celulara de radicalii liberi, fara de care, distrugerea membranei celulare poate duce la un numar serios de probleme de sanatate, incluzand cancerul de piele. Sursele de mancare buna pentru vitamina E include semintele si uleiul de peste.
In ultima decada oamenii au devenit constienti de importanta mancarii in vederea mentinerea sanatatii. Totusi, unii este posibil sa nu stie ca ajuta de asemenea pielea sa isi pastreze sanatatea, si stralucirea naturala.
Diete;e bogate in peste, mai mult decat carne rosie, sunt automat mai sanatoase. Totusi, anumite tipuri de peste pot de asemenea sa fie adaugate la sanatatea individuala a fiecarei persoane.