
Surprinzator, nu prea conteaza ce tip de animal alegem. Singurul lucru care conteaza este ca animalul sa fie interesat de dumneavoastra.
Este important sa va alegeti un animal care sa se potriveasca cu temperamentul, spatiul locuibil si modul de viata pe care il aveti. Altfel, un animal de companie devine o sursa de stres. Cautati animalul de companie si vedeti daca exista o legatura emotionala inainte sa il cumparati.
Oamenii care au animale pot sa aiba trasaturi de personalitate diferite ce cei care nu au. Cercetarile au dovedit ca activitatile complexe, variate, zilnice, sunt prevestiri puternice ale longevitatii. Detinerea unui animal de companie poate sa influenteze psihologic oamenii datorita efectului linistitor si relaxant al atingerii. O comunicare non-verbala cu un animal de companie, privirea unui acvariu de pesti sau a unei pisici poate sa aiba ca urmare, cu putina vointa din partea pacientului, relaxarea.
Oamenii care au animale sunt mai responsabili si se simt folositori, iar acest lucru stimuleaza instinctul de supravietuire. Vor sa traiasca ca sa aiba grija de animalele lor (multi bolnavi de cancer cu animale au trait mai mult pentru ca simteau ca animalele au nevoie de ei). Mangaierea unui caine, urmarirea jocului unei pisici sau a explorarilor din acvariu a pestilor poate sa fie antidotul starilor si zilelor proaste.
Animale de companie precum cainii si pisicile ofera neconditionat si fara pareri preconcepute dragoste si afectiune. Si animalele pot sa ne schimbe gandirea limitata si ne ajute sa intram in contact cu mai multa lume.