
Sa-i zicem o cura de ajustare, nu de slabire drastica. Patru zile inseamna o nimica toata, unde mai pui ca intr-una din ele putem manca si carne. De pui. Daca avem afectiuni hepatice sau renale, dieta ne este contraindicata. Sa vedem in ce consta.
Ziua intai: Doar legume, crude, fierte sau coapte. Nu trebuie sa le cantarim, mancam cat vrem. Trei mese principale, iar daca avem chef si de o gustare sau doua intre ele, foarte bine. Asta e ziua cea mai lunga, desi putem varia felurile de mancare: ghiveci, frigarui de legume, salate (dar fara ulei si otet). Salata de vinete, cu ceapa si rosii, e foarte buna. Nu o vom intinde insa pe paine, aliment cu desavarsire interzis in aceasta dieta. Normal ar fi ca senzatia de foame sa dispara de-a lungul acestei zile si sa nu ne mai atinga pana la finele curei.
Ziua a doua: Sporim meniul cu iaurt degresat si lapte degresat, 0 grasimi sau cat mai aproape de 0. In rest, legumele din ajun. La fiecare dintre mesele principale – si iaurt sau lapte, si legume.
Ziua a treia: Legumele raman neclintite. Azi avem voie si carne de pui, fiarta sau gatita la aburi. O bucata de carne de pui dimineata, la pranz si seara, cu garnitura de legume, salata sau legume crude.
Ziua a patra: Legume si fructe. Fructele vor fi proaspete.
Un truc pentru prepararea unei salate fara ulei si otet. Intr-un bol taiem legume care lasa zeama, castraveti si rosii. Le lasam la rece 5-6 ore. Dupa aceea, vom adauga salatei si alte legume: ceapa, ridichi, ardei. Sare punem putina. Putem folosi, pentru gust si aroma, oregano, marar, orice alte mirodenii dorim. Condimente – putine, ca si sarea.
Vom bea zilnic doi litri de apa plata. Chiar daca nu ne e cine stie ce sete, avem de baut cam 8 pahare pe zi. Avem voie si ceai si cafea naturala, dar neindulcite cu zahar.
Zahar nu vom consuma deloc, iar sare – putina. Tot ce nu e mentionat in dieta nu e permis!
Daca suntem multumite de rezultate si suportam cu usurinta regimul si daca mai vrem sa lepadam cateva kilograme, cum am incheiat ciclul de 4 zile, pornim un altul. Dar atat: 8 zile una dupa alta.
Dieta aceasta prezinta marele avantaj ca nu avem de facut cumparaturi speciale, gasim pe toate drumurile ceea ce ne trebuie. Apoi, dureaza putin si, chiar de-ar fi sa nu dea roadele dorite, tot avem parte de o necesara detoxifiere, in caz c-am mancat in ultima vreme grasimi, dulciuri si ce alimente nesanatoase om mai fi mancat. Si nici nu ne infometam.
Inconvenientul dietei este ca are un aport caloric sub limita necesara organismului si nu contine destule vitamine si minerale. De aceea, nu e recomandabila pentru perioade mai mari de 8 zile. In mod normal, de altfel, trebuie s-o urmam 4 zile si atat. Daca suntem multumiti de ea, o urmam lunar. Sau cand e necesar, dar cu o pauza de trei saptamani intre cicluri.