fbpx

Alimente care reduc colesterolul „rau”

Persoanele care consuma o dieta bogata in alimente precum nucile, soia, avocado, ulei de masline si ovaz prezinta o scadere semnificativa a nivelului colesterolului LDL sau colesterol „rau”, arata o cercetare recenta, realizata de oamenii de stiinta canadieni.

Impactul pozitiv al acestor alimente asupra organismului este relativ rapid, participantii la cercetare inregistrand o scadere de 13% a colesterolului LDL, dupa doar sase luni. In timpul studiului nu s-au impus restrictii privind aportul caloric sau cantitate de alimente consumata.

Citeste si:  Osteoporoza (partea a II-a)

Printre alimentele recunoscute a ajuta la reducerea colesterolului se numara si tofu (branza de soia), fasolea, lintea, migdalele, alunele, arahidele, nucile pecan, fisticul.

Sursa: AFP

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.