
Exista o gama variata de tratamente care lupta eficient impotriva candidozei, de la cele naturiste, la unguente si pana la cele medicamentoase. Insa ce conduce la infectarea repetata cu candidoza? In primul rand, lipsa de vitamine si o alimentatie nesanatoasa. Intr-o vreme in care majoritatea produselor contin E-uri, in care stresul este acumulat in cantitati ingrijoratoare, vitaminele raman aliatele noastre de nadejde si cand vine vorba despre prevenirea infectiilor.
In cazul candidozei este nevoie sa ne asiguram o hrana bogata in vitaminele E, C, grupul de vitamine B, acid folic si calciu.
Alimente care contin vitamina E. Semintele de floarea soarelui, varza creata, spanacul si rosiile sunt alimente care nu se zgarcesc cand vine vorba despre vitamina E, asa ca profitati din plin de ele. Pentru vitamina C, patrunjelul este de baza. Salatele de patrunjel proaspat si usturoi sunt adevarate cure de sanatate. De asemenea, broccoli, lamaia, conopida sau ardeiul gras sunt alte alimente care contin vitamina C. In peste, oua, cereale, carnea de curcan se gaseste grupul de vitamine B. Sursa naturala de folati pe care o avem la indemana sta in legume cu frunze verzi ca spanacul, sparanghelul, stevia sau in linte, fasole verde sau mazare uscata.
Persoanele care se infecteaza repetat cu candida au in majoritatea cazurilor un deficit important de calciu. De aceea este recomandata o dieta generoasa in calciu si suplimente. Pe langa lapte, sursa principala pentru acumularea calciului, acesta se mai gaseste si in sucul proaspat de portocale, branza tofu, pastaile verzi, kalele sau oasele de peste (cel de dimensiuni mici, care este mancat in intregime).
Asigurarea unei nutritii sanatoase, care sa contina vitaminele de mai sus, va garanta protectia sistemului imunitar si va reduce spre 0 riscul infectarii cu candidoza.