Please select a featured image for your post
Desi piata alimentara ofera o sumedenie de produse, multi dintre noi se blocheaza intr-o gama restransa de feluri cand e vorba sa faca de mancare. Ce sa gatesc?– iata o intrebare cu o ifinitate de raspunsuri, dintre care ne vine destul de greu sa alegem.
Cand gatim, e bine sa respectam niste principii. Hrana sa fie proaspata si cat se poate de variata. Din meniu nu trebuie sa lipseasca legumele si fructele, proaspete ori gatite. Ciorba de legume, supa-crema din orice legume, ghiveci, mancare de mazare, de fasole verde sau uscata, de linte, de cartofi, de spanac sau alte legume de sezon. Daca am avut un fel de mancare din carne de porc, urmatorul il vom face cu pui sau peste. Lactatele si branzeturile sunt foarte importante. Din ele putem gati macaroane cu branza, taitei cu lapte, orez cu lapte. Omul a mancat carne de cand se stie. Altfel, nu s-ar fi apucat de vanatoare si de domesticit animale, ci doar de cultivat pamantul. Nu e tocmai sanatos sa fii vegetarian, organismul are nevoie si de alte substante. Mai ales pentru femeile insarcinate, e periculos sa aleaga hrana vegetariana.
Vom gati eliminand prajeala in exces, cartofii prajiti pot fi inlocuiti cu piureul, macar din cand in cand. Daca ne gandim si la buzunar, si la sanatate, e bine sa retinem ca pieptul de pui e mai ieftin decat salamul, ca sa nu mai vorbim de organele de porc, vita sau pui.