
Timpurile au evoluat, la fel si cunostintele oamenilor in domeniul cosmeticii si infrumusetarii. Ceea ce pana acum era cunoscut drept regula de aur ce nu trebuia incalcata s-a dovedit a nu mai fi valabila in prezent. Tocmai din acest motiv, iti prezentam cateva dintre miturile legate de ingrijirea tenului, mituri peste care poti trece cu usurinta.
Tenul gras nu are nevoie de hidratare
Nivelul de hidratare a pielii nu inseamna cantitatea de sebum produsa de glandele sebacee ale pielii. Sunt multe femei care au un ten gras si totusi pielea de pe fata este deshidratata – statisticile arata ca 78% dintre persoanele cu tenul gras se confrunta cu problema deshidratarii, de aceea este crucial pentru femeile cu tenul gras sa utilizeze produse cosmetice si masti care sa regleze producerea de sebum si sa pastreze pielea hidratata.
Tenul de portelan exista
Era culmea daca acest mit al frumusetii nu era sustinut si de o agresiva campanie medie, nu? Stiti reclama aceea cu tenul perfect care rezista 16 ore? Nu as spune ca e total neadevarata, dar o zi obositoare, pe o caldura insuportabila, face ca si cel mai bun fond de ten sa dea rateuri. Solutia este nu sa maschezi un ten cu probleme cu ajutorul unui stat considerabil de fond de ten, ci sa rezolvi rand pe rand problemele tenului: iritatiile, punctele necre, acneea, ridurile fine etc. Intr-adevar, unui ten sanatos ii este suficienta o crema de zi foarte hidratanta si va fi de portelan o zi intreaga.
Colagenul pierdut se poate inlocui cu cel din creme
Cu timpul, pielea pierde din colagenul care o face elastica si intinsa. Din pacate, cremele antirid nu il pot inlocui, caci moleculele de colagen continute in ele sunt prea mari pentru a patrunde prin piele. Tot ce poti face este sa eviti razele solare, poluarea si stresul care contribuie la degradarea colagenului natural din piele.
Cosurile dispar cu ajutorul pastei de dinti
Conform studiilor efectuate pe mai multe persoane s-a dovedit, de fapt, ca pasta de dinti estompeaza mai degraba roseata, insa nu are vreun efect asupra tratarii cosurilor. Dermatologii sustin ca pentru rezultate mai bune puteti folosi tratamente antiacneice ce contin 5% benzoyl, peroxid sau daca folositi plasturele antiacneic.
Tenul inchis la culoare nu este afectat de ultra violete
Intr-adevar, pielea inchisa la culoare nu se arde atat de repede ca cea alba, insa poate fi afectata la fel de mult de razele ultra violete. De fapt, cei cu pielea inchisa la culoare fac mai des cancer de piele, tocmai pentru ca se expun mai mult razelor solare, convinsi fiind ca nu le pot face rau.